Българският тенис мач на годината!Знаков се получава последният мач за

...
Българският тенис мач на годината!Знаков се получава последният мач за
Коментари Харесай

Българският тенис мач на годината! Кой ще надделее във финала между Григор Димитров и Новак Джокович

Българският тенис мач на годината!

Знаков се получава последният мач за тазгодишния сезон на най-хубавия наш тенисист в историята Григор Димитров.

 

32-годишният хасковлия ще се изправи против международния номер 1 и рекордьор по трофеи от " Големият шлем " Новак Джокович във крайна борба.

 

Днес в 16.00 ч. българинът и сърбинът ще си оспорват в парижката зала " Берси " трофея от шампионата от категорията " Мастърс 1000 ".

 

Ноле с кански старания съумя да обърне с 5:7, 7:6 (3), 7:5 Андрей Рубльов  след цели 3 часа игра.

 

Руснакът се показа доста мощно и пропусна да завоюва мача в два сета. Като за похлупак направи двойна неточност в последната точка на борбата.

 

До финала на шампионата в категорията " Мастърс 1000 " българинът пък до стигна след забележителна серия, в която отстрани Лоренцо Музети, Даниил Медведев, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и Стефанос Циципас.

 

" Няма да рева, само че съм доста прочувствен. Изживявам момента. Напоследък протичащото се е прелестно ", сподели Димитров след полуфинала.

 

Пътят на Джокович, който е подложен под №1 и стартира от втори кръг, включваше Томас Мартин Ечевери, Талон Грикспор, Холгер Руне и Андрей Рубльов.

 

Двубоят сред Димитров и Джокович ще бъде 13-ти в съперничеството им. Дотук сърбинът има 11 победи, а Димитров завоюва единствено през 2013 година в Мадрид, точно в " Мастърс " шампионат. От тогава Джокович е в серия от девет следващи победи, напомня " Дневник ".

 

Двамата имаха две срещи през тази година - на Australian Open, когато Джокович реализира чиста победа, както и в Рим, където Димитров съумя да вземе сет.

 

Българският тенисист ще играе за повторно на край през 2023 година През май Димитров загуби мача за купата в АТП 250 шампионата в Женева. Общо в кариерата си българинът излиза за 17-ти път във заключителен дуел, а дотук е с осем победи и осем загуби.

 

Димитров не е печелил купа от 2017 година

Само в " Мастърс " категорията това е втори край за Димитров, който през 2017 година победи в Синсинати. В края на същата година Димитров завоюва и купата на финалния " Мастърс " в Лондон.

Джокович ще играе седми край през тази година, като дотук има една загуба, която пристигна на " Уимбълдън " от Карлос Алкарас. Сърбинът се бори и за рекордна седма купа в зала " Берси ", където има и два изгубени финала - през 2018 година от Карен Хачанов и през 2022-ра от Холгер Руне.

Григор Димитров изпраща най-силния си сезон от 2017 година насам. Преди блестящото показване в Париж, той игра полуфинал и в Шанхай.

Димитров към този момент е с 41 победи през годината, което реализира за трети път в кариерата си. В Париж българинът отстрани двама играчи от Топ 10 - Даниил Медведев (№3) във втория кръг и Стефанос Циципас (№6) в полуфинала. Подобно достижение Димитров не е записвал от финалния " Мастърс " в Лондон.

Българинът записа и връх в парижката зала. За пръв път в кариерата си той победи петима играчи от Топ 30 на ранглистата.

Преди срещата Джокович разяснява, че не е сюрпризиран от представянето на Димитров.

" Наистина се веселя за резултатите му тук. През последните няколко месеца той играе може би най-хубавия си тенис. Той е някогашен №3 в света, печелил е финалният шампионат на 8-те най-хубави и е играл на доста високо равнище през по-голямата част от кариерата си и всички знаем какъв брой добър е на корта и какъв брой надарен е ", сподели сърбинът.

" Винаги съм бил наясно с качествата му като тенисист. Така че дано да имаме добър край, постоянно е доста вълнуващо предизвикателство и за двама ни, когато се надигнем един против различен ".

 

Днешният сблъскъ сред Григор Димитров и Новак Джокович ще е героичен. Шоуто е обезпечено, а сцената е ясна.

 

Двамата играчи имаха еднообразно тежък път до конфликта за трофея, откакто всеки от тях трябваше да изиграе по три срещи, които бяха решени във заключителен сет и несъмнено не би трябвало да бъдат оптимално свежи, само че адреналинът сигурно ще заличи всякаква отмалялост и ни следва да се насладим на един първокачествен мач за купата. Това ще бъде общо 57-и край от сериите " Мастърс " за международния номер едно, който е 39-кратен първенец в тази категория от шампионати и държи върха от общо 6 извоювани купи в Париж, напомня " Тенис.бг "

 

Григор пък ще излезе за едвам втория си край на това равнище, само че позитивното е, че той реализира триумф при дебюта си в сходна среща, надигравайки Ник Кирьос на финала в Синсинати през 2017-та. Въпреки внушителния опит на сърбина в сходни дуели и преднината му от 11:1 в директните му мачове с нашия съотечественик, то би трябвало да отбележим, че Димитров реализира победи над международните номер 2, 3 и 4 през последния месец, тъй че през днешния ден би могъл да забие своя " заключителен гвоздей в ковчега ", постигайки успех над лидера в международната класация.

 

Финалната борба сред Григор и Джокович ще започва малко след 16:00 часа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР