Българският телекомуникационен оператор Vivacom ще има нов главен изпълнителен директор

...
Българският телекомуникационен оператор Vivacom ще има нов главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Vivacom и Нова Броудкастинг Груп ще имат нови главни изпълнителни директори

Българският телекомуникационен оператор Vivacom ще има нов основен изпълнителен шеф от началото на идващия месец. Днес притежателят на компанията United Group разгласи в известие до медиите, че назначава на позицията Николай Андреев от 1 декември 2021 година.

Николай Андреев - актуалният основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп, най-голямата мултиплатформена медийна компания в България, част от United Media, медийното поделение на United Group - поема поста от Атанас Добрев, който разгласи своето отдръпване през август.

Освен на оператора, United Group сменя и ръководителя на другата си компания у нас - Нова Броудкастинг Груп. От сдружението заяви, че Дирк Геркенс, Директор " Програмиране, продукция и рекламни продажби " на United Media, е назначен за основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп. Геркенс, чийто професионален опит включва позиции като основен изпълнителен шеф на RTL Klub и основен изпълнителен шеф на TV2 в Унгария, ще съчетае новите отговорности с лидерската си роля в United Media.
 Vivacom и United Group получиха позволение от Брюксел за договорката
Vivacom и United Group получиха позволение от Брюксел за договорката

Българският оператор ще има нов притежател против €1,2 милиарда

" Имаме удоволствието да обявим имената на двама одобрени мениджъри. Ники е всестранно развъртян експерт, с потвърдени лидерски качества в разнообразни промишлености. Той свърши изключителна работа за развиването на Нова Броудкастинг Груп, до днешния триумф на компанията. А Дирк е високо скъп европейски ефирен управител с над 25-годишен опит в тази сфера ", споделя основният изпълнителен шеф на United Group Виктория Боклаг в прессъобщението.

" От името на борда на компанията, желая да благодаря на Атанас за развиването на Vivacom под негово управление през последните осем години и половина, както и за сполучливото консолидиране на компанията в United Group. Радвам се, че назначаваме доста сполучлив водач от групата, който да продължи работата му ", декларира още тя.
 Дирк Геркенс става основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп
Източник:

Дирк Геркенс става основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп

Боклаг изрази убеденост, че с новите основни изпълнителни шефове Vivacom и Нова Броудкастинг Груп ще надградят триумфа, който имаха през последните години. " Българският пазар и нашият бизнес тук са доста значими за United Group. Сигурна съм, че развиването и на Vivacom, и на Нова Броудкастинг Груп ще продължи да се разпростира все по-силно " - сподели още тя.

Новият притежател на Vivacom може да придобие " Нова телевизия "

Само година и половина откакто медийната група смени притежателя си

Николай Андреев се причислява към Нова Броудкастинг Груп през 2009 година като основен финансов шеф, а през 2019 година поема ръководството на компанията. Преди това е бил финансов шеф и шеф " Връзки с вложителите " в Девин АД. Заемал е разнообразни управителни позиции за България и страните от Централна и Южна Европа в интернационалната корпорация Юниливър.

През 2014 година печели оценката " Най-добър финансов шеф " на годишната гала на Форума на финансовите шефове на EY и Forbes за неговите професионални достижения и за приноса му към развиването на специалността. Николай Андреев е магистър по финанси.

Дирк Геркенс се причисли към United Group предходната година и е част от Борда на шефовете на United Media. Той взе участие директно в ръководството на Нова Броудкастинг Груп, откакто компанията беше добита от United Group преди съвсем една година.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР