Българският шампион Лудогорец стигна до равенство 2:2 срещу първенеца на

...
Българският шампион Лудогорец стигна до равенство 2:2 срещу първенеца на
Коментари Харесай

Лудогорец за шести път в групите на европейските клубни турнири

Българският първенец Лудогорец стигна до тъждество 2:2 против първенеца на Словения Марибор в решаващия плейоф за класиране в групите на Лига Европа, заяви Gong.
Така след 0:0 в първия мач в Разград, Лудогорец се класира за шести път в групите на един от двата европейски клубни шампионати.

Разградчани са единственият отбор, който ще показва България е Европа през есента.

Драмата на препълнения стадион „ Людски врът” бе повече от сериозна. След като поведоха с 2:0 през първата част, разградчани позволиха равнене на резултата, а в последните минути се бориха със зъби и нокти, с цел да не позволен трето попадение във вратата си. В последна сметка родният първенец съумя да устиска и да задържи равенството, което се оказа скъпоценно.

Жребият за груповата фаза на Лига Европа ще се тегли в петък.

Двубоят стартира добре за Лудогорец, само че първата забавна обстановка в мача пристигна точно пред българската врата. Антон Недялков работи разконцентрирано в 3-ата минута и извърши фаул в рискова непосредственост до наказателното поле на разградчани. Прекият свободен удар бе изпълнен от Рон Кронаветер, който обаче стреля в стената.

Първият действителен късмет за гол пред българския първенец се откри в 14-ата минута. След офанзива отдясно, Сисиньо центрира добре към далечната греда, където Вандерсон овладя на гърди, финтира защитник, само че стреля едва право в ръцете на вратаря.

Никой обаче не съумя да спре Марселиньо три минути по-късно, когато разградчани поведоха в резултата. Бразилецът означи прословут гол с удар по диагонала.

Българският национал получи отляво, напредна леко до границата на наказателното поле и откакто направи залъгващо придвижване против бранител на Марибор, стреля фалцово с десния крайник в далечния ъгъл на вратата, а за вратаря Пирич не остана нищо друго, с изключение на да изгледа по какъв начин топката влиза в мрежата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР