Българският шампион Лудогорец отпадна от Лига Европа, след като не

...
Българският шампион Лудогорец отпадна от Лига Европа, след като не
Коментари Харесай

Лудогорец отпадна от Лига Европа след подмината дузпа

Българският първенец Лудогорец отпадна от Лига Европа, откакто не съумя да победи АЕК (Ларнака) като хазаин, завършвайки 0:0 и по този начин загуби и теоретични шансове за продължение напред в шампионата. Разградчани обаче има защо да съжаляват, защото дузпа в тяхна изгода бе подмината в 78-ата минута. Така отпадането им стана факт, откакто в другата среща от група " А " Байер (Леверкузен) взе мача си против Цюрих с 1:0 и по този метод двата отбора имат по 9 точки, което ги прави недостижими за българския първенец, който разполага с 2 пункта в актива си, колкото има и днешният противник на " орлите " от Кипър.

Началото на мача бе по-добро за гостите, които започнаха на високо движение и пресираха добре българския първенец. 

Логично първата обстановка бе и пред вратата на Ренан, като самият той излезе неразчетено, след което пусна неверен пас, само че за благополучие Ларнака не се възползва от това. 

АЕК продължи да играе доста добре и още в 7-ата минута нов късмет се отвори пред тях, като Собре излезе очи в очи със стража на " орлите ", само че той се ориентира добре и избави. 

След тази обстановка Лудогорец на собствен ред стартира да реди състояние след състояние пред вратата на кипърския отбор, като в 16-ата минута пристигна най-големият пропуск от първото полувреме. Кешерю изведе Марселиньо зад защитата на АЕК отлично, само че халфът на първенците на България стреля едва и неопределено. 

" Орлите " продължиха да преобладават и в 24-ата минута нов късмет се откри пред тях, като Джоди Лукоки не съумя да засече ужасно центриране във вратата на гостите.

Ларнака затвърди това, че срещата е равностойна, като отговори в 38-ата минута със страховит изстрел след заучена обстановка, а той бе избавен отлично от Ранен. 

В 42-ата минута с огромен пропуск се регистрира Кешерю, който получи страховит пас от Сисиньо в наказателното поле, само че стреля неопределено. 

Втората част започва на малко по-ниско движение, като в 51-ата минута искри прехвърчаха на терена сред Козмин Моци и Яну, като футболистът на гостите удари румънския национал, само че не бе изпъден, а получи единствено жълт картон, какъвто бе даден и играча на българския първенец. 

Лудогорец имаше първата опция за попадение през втората част, като след центриране на Сисиньо в 58-ата минута се стигна до безредие в наказателното поле на АЕК, само че гостите се ориентираха добре и почистиха. 

След това състояние нещата на терена се успокоиха и чак в 74-ата минута се стигна до съществено състояние, а то още веднъж бе на сметката на разградчани. Първо Марселиньо насочи прекрасен изстрел, само че Рамирес сподели страховит инстикт и мазета в корнер. Последва бързо осъществяване и топката бе центрирана към Моци в наказателното поле, а румънецът стреля с глава и нацели напречната греда.

В 78-ата минута пристигна и най-спорната обстановка в мача. Сисиньо навлезе в наказателното поле и бе повален от Гарсия, само че реферът не уточни бялата точка. Повторенията демонстрираха, че подобен обаче можеше да има.

До края по-сериозни положения липсваха и по този начин присъединяване на Лудогорец в Лига Европа завършва, само че те занапред имат да изиграят още две срещи в шампионата, които са посещение на Байер в края на месеца, както и домакинство на Цюрих на 13 декември. / Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР