Българският профи боксьор в тежка категория Кубрат Пулев беше категоричен,

...
Българският профи боксьор в тежка категория Кубрат Пулев беше категоричен,
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Договорен е мач между Джошуа и Зауерланд, а не с мен

Българският профи боксьор в тежка категория Кубрат Пулев беше безапелационен, че никой не го е потърсил за договаряния за идния му мач против първенеца Антъни Джошуа. За сметка на това ESPN даже към този момент разгласява възможните дати за конфликта - 28 октомври в Кардиф или 11 ноември в Лас Вегас.

" Водят се договаряния, без да съм запитан даже. Но това не е край на републиканско състезание, а борба за международната купа ", избухна родната горделивост в тежка категория.

Ето още какво съобщи за формалната си страница във " Facebook " Пулев:

- Кубрат, можеш ли да потвърдиш към този момент публично новината за твой мач против Антъни Джошуа за международната купа?

- За страдание с моите промоутъри въобще не сме в синхрон. Първо, мен никой не ме е уведомил за последна дата. Имахме диалози по тази тематика, само че не сме се разбрали за нищо съответно. По принцип от много време връзката ми с Кале Зауерланд и с шефа на компанията, не е по никакъв начин добра. Преди извесно време обсъждахме идния дуел, само че не стигнахме до нищо съответно. Мястото, от което разбрах, че тази дата остава твърдо са медиите. Чуждите и българските.

- Това, което казваш звучи шокиращо. Все отново ти си индивидът, който се чака да се качи на кръга и да се изправи против Джошуа? Нали по този начин?!

- Абсолютно. Чета и чувам по какъв начин е решено към този момент всичко, контрактувана е дата, място на дуела и всичко това запознат съм медиите. Само, че не приказваме за край на републиканско състезание, а за борба за международната купа!

- От отговорите ти излиза наяве, че договарянията за мача, се водят без доста да се интересуват от твоето мнение, освен това, за най-важния мач в кариерата ти?

- Да, диалозите започнаха по-сериозно преди две седмици. Първо чакахме Кличко да каже дали ще одобри реванш, по-късно се втурнаха да уговарят срещата, само че с мисълта за комисионна, а не за победа. Ако за някои хора мач против Антъни Джошуа е неповторима опция да се проработят милиони, за мен нещата наподобяват друго! Аз в никакъв случай не съм се качвал на кръга, воден от мисълта какво и какъв брой ще печеля. Финансовата част не е най значимата и в този момент. Аз желая като се кача на кръга, да бъда квалифициран, да бъда подготвен да се боксирам за победа!

- 28 октомври в Кардиф. Това се спряга към този момент като публично и дефинитивно и като контрактувано...

- Откакто съм в позицията на формален кандидат за международната купа дублирам, че аз нуждая се най-малко от 3-4 месеца време, в което да мога пълноценно да упражнявам и да се приготвя професионално за сходен конфликт. И заставам зад думите си. Преговорите сред щабовете на Джошуа и Кличко вървяха половин година преди да се стигне до срещата им. Защо тези с моето присъединяване би трябвало да бъдат претупани за две седмици?

- Сигурно ти е мъчно да се съхраниш душевен при тази обстановка, която е меко казано непрофесионална и напряко шокираща за организация като " Зауерланд "...

- О, не, не. Психически съм толкоз здрав, че мога да понеса с лекост доста по-голямо натоварване. Но тук приказваме за кариерата ми. Аз не съм се трудил и не съм се борил толкоз години, че някой различен да си разреши да ме подценява и да си играе със ориста ми. Имам доста сила и желая да я насоча вярно, да се приготвя добре, тъй като този мач за мен е голямо предизвикателство и опция и знам че мога да победя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР