Българският президент упорито се опитва да накара българите да се

...
Българският президент упорито се опитва да накара българите да се
Коментари Харесай

Румен Радев накарал хората да се чувстват нещастни с новогодишната си реч

" Българският президент настойчиво се пробва да накара българите да се усещат нещастни. Не непокорни, не недоволни, а нещастни. " Така психологът Росен Йорданов разяснява в утринния блок на БиТиВи словата на политиците в новогодишната нощ.

Психологът счита, че множеството от хората не са пускали звука на тв приемника си по време на изявлението на президента, а Йорданов като цяло е гледал изражението, а не вербалното държание на президента. Росен Йорданов не е сюрпризиран от словото на Румен Радев.

По думите му политиците в целия свят се пробват да спекулират и предизвикат страховете на хората, недоволството им и позитивните им упования. Пораженията върху националното схващане и по какъв начин разбираме себе си, се дължи значително на хората, които приказват.

Според Йорданов сходен вид говорене като това на президента Румен Радев не било положително за националното самочувствие. Той акцентира, че казусът на хората не е в това, че могат да се усещат нещастни, а върху това, че се търсят външни аргументи за нещастието.

Според него хората чакат от политиците да чуят неща, които им оказват помощ да смилат действителността по този начин, че да се усещат по-удовлетворени. По думите му тематиката за щастието в страната е неприятно преескпонирана и представяна погрешно.

Щастието е индивидуален феномен и се концентрира върху това по какъв начин интерпретираме действителността и по какъв начин я смиламе, посочи психологът.

Относно речта на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Йорданов разяснява, че при нея има опит за усмивка за разлика от президента. Нинова е била в делова конюнктура точно на Нова година. Тя работи за нас, счита психологът.

По отношение изявлението на ръководителя на 44-то Народно заседание Цвета Караянчева, психологът проучва, че когато се слуша Караянчева - думите приказват едно, а лицето друго.

" Г-жа Караянчева съблюдава традицията на българските държавници - да приказват с звук, който ни оповестява, че сме подписали Ньойския контракт или сме във война с някого. Тя стои като на археологически разкопки или споделя историята на Дневен Рим. Няма сърдечна усмивка, която да поддържа празничната атмосфера ", установи Росен Йорданов.

Той недоумява кому е нужна една скована атмосфера навръх Нова година. Психологът прикани в новогодишната нощ да бъдем малко по-разкрепостени, артистични и свободни.

В умозаключение Росен Йорданов съобщи, че хората са щастливи тогава, когато се занимават с нещо и не мислят за друго. " Правете това, което обичате и харесвате ", посъветва психологът хората. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР