Българският президент трябва да бъде не само олицетворяващ, а и

...
Българският президент трябва да бъде не само олицетворяващ, а и
Коментари Харесай

Битката на Милен Михов към „Дондуков“2

Българският президент би трябвало да бъде освен олицетворяващ, а и притежател на националния суверенитет. Това съобщи в „ Тази заран “ претендентът за държавен глава на Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов.

По думите му на фокус в акцията ще бъде нуждата от конституционни промени, които да повдигнат президентската институция на по-високо равнище.

„ През последните 30 година говорехме за смяна, получихме замяна. Въпросът за „ Зелената договорка “, икономическата и енергийната ни самостоятелност също ще бъдат на фокус. Не на последно място – Македонският въпрос и навлизащата идеология за еднополовите бракове “, сподели Михов.

Той посочи, че номинацията му идва от Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация. Добави, че се познава добре с претендента за вицепрезидент Мария Цветкова.

Относно уволнението му от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “, той съобщи: „ Заповедта ми за уволняване е от 4 точки, 3 от тях са за изявления през април 2019 година Четвъртата е изключително забавна – подал сигнал до основния прокурор 2018 година за нарушение на законните правила при провеждането на образование. Всеки български жител до който доближат сигнали за нередности, би трябвало да сезира способените органи. Аз мисля, че съм си извършил дълга “.

Михов отхвърли да отговори дали е проверяван от прокуратурата. „ Аз не се усещам за нищо отговорен “, добави Михов.

Кандидатът за държавен глава разяснява, че е належащо единодушие по основни въпроси, а президентската институция е тази, която би трябвало да сплотява.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР