Българският президент Румен Радев призова политическите лидери в Република Македония

...
Българският президент Румен Радев призова политическите лидери в Република Македония
Коментари Харесай

Радев призова политическите лидери в Македония да се обединят около стратегическите цели на страната

Българският президент Румен Радев прикани политическите водачи в Република Македония да реализират единение и обединяване във връзка с стратегическите цели на страната, макар разликите във вижданията си във вътрешнополитически проект. Това стана на извършени късно през вчерашния ден поредно срещи с ръководителите на ВМРО-ДМПНЕ и Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Християн Мицкоски и Али Ахмети, оповестиха от прессекретариата на президента.

" България е подкрепяла непроменяемо Република Македония в най-тежките й моменти. Ние чакаме да премахнем границите сред хората, да насърчим другарството и бизнеса ", сподели Радев. На срещите са били разисквани и аспекти от двустранните връзки сред България и Македония, и вероятностите на използването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство сред двете страни.

" Вярвам, че в най-кратък период ще забележим по какъв начин хората от двете страни на общата ни граница пътуват бързо и комфортно, вършат бизнес, влагат и строят свободно и си сътрудничат интензивно в културата, образованието и науката ", съобщи още президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР