Българският президент е в Страсбург по покана на президента Еманюел

...
Българският президент е в Страсбург по покана на президента Еманюел
Коментари Харесай

Радев пред Макрон: България изпълни критериите за членство в Шенген още през 2011 г.

Българският президент е в Страсбург по покана на президента Еманюел Макрон и ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, където взе участие във възпоменателната гала в памет на Валери Жискар д`Естен.

Държавният глава организира поредност от диалози. На работна среща с немския си сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер са разискали европейската вероятност на Република Северна Македония. Българският държавен глава е показал, че югозападната ни съседка следва да покаже европейска зрялост и почитание към полезностите на Европейски Съюз, като предприеме съответни дейности за прекратяване на езика на омразата към България и изключително за спазването на правата на македонските жители, които намерено показват българската си еднаквост.
свързани новини3821преди 3 часа
Радев беседва и с президента на Франция Еманюел Макрон, с който също е разискал тематиката за Република Северна Македония.

За присъединението на България към Шенген, българският държавен глава е показал, че страната ни е изпълнила техническите критерии за участие в Шенген още през 2011 година и чака това да бъде прието от страна на европейските ни сътрудници.

Президентът Макрон изрази кардинална поддръжка за позицията на България.

Радев се е срещнал и с ръководителя на групата на Европейската национална партия в Европарламента Манфред Вебер.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР