Българският представител в скока на височина на световното първенство в

...
Българският представител в скока на височина на световното първенство в
Коментари Харесай

Тихомир Иванов: Разочарован съм! Бях подготвен, но не очаквах контузията

Българският представител в скока на височина на международното състезание в Лондон - Тихомир Иванов, съобщи, че не е очаквал травмата, която го споходи по време на финала в неговата дисциплинираност. Той почувства болки в лявото бедро по време на пробните скокове на стадиона. Плевенчанинът направи опит, който беше несполучлив, а по-късно публично се отдръпна от надпреварата.

Иванов беше безапелационен, че е бил квалифициран и убеден в положителното си показване.

" Не мога да кажа, че не съм отчаян, несъмнено съм - неприятна вест. Наистина бях доста добре, не чаках да се случи нещо такова. Бях добре, упражнявал съм цялостен сезон, с цел да покажа най-хубавото на финала. Осигурих си място на финала, само че такива дребни неща оказват огромно въздействие ", сподели той.

Дебютантът на международни шампионати разкри, че не е чувствал дискомфорт по време на предходните си опити в квалификациите и на загрявката през днешния ден (13 август).

" Бях добре на загряването, всичко беше добре. Деня след квалификацията бях добре. Имаше лека отмалялост, само че това е обикновено. Квалификацията беше тежка - както постоянно. Вчера бях ок, упражнявах си, всичко беше обикновено. Днес сутринта също направих загрявка, бях добре, идвайки тук всичко си беше както би трябвало. Когато излязох на бранша, на последното ускоряване усетих дръпване - като разтежение, само че взех решение да си измеря разбега и да направя няколко пробежки, с цел да видя дали ще се усеща. Още на първата пробежка усетих, че има болежка и не ми дава успокоение. Болката обаче се усилваше и треньорът сподели просто да направя един фаул. Досега не съм имал проблеми в тази зона на отскачащия крайник. През сезона имах проблем на другия крайник на същото място. Като усетих болката, незабавно стопирах, защото не желаех да пожертвам. За жал се случи най-лошото ", изясни той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР