Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел

...
Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел
Коментари Харесай

Патриотите от ВМРО поискаха закриване на центровете за мигранти в София


Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и столичният общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на „ Патриоти за София “ Карлос Контрера внесоха писмо до Министерски съвет с искане да бъдат зарити центровете за настаняване на мигранти на територията на София. Става дума за Регистрационно-приемателен център – София към Държавна организация за бежанците, находящ се в столичен регион „ Овча купел “, бул. „ Монтевидео “ 21А и съответните му поделения в кв. „ Военна рампа “ и кв. „ Враждебна “. Министерски съвет е органът, който според член 47, алинея 3 от Закона за убежището и бежанците може да вземе такова решение.

Според Джамбазки и Контрера със закриването им ще се реши един от главните въпроси, свързани със сигурността в столицата.

Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация упорстват и държавното управление да заеме позиция с искане да бъдат преразгледани Дъблинските регламенти.

Кварталите „ Овча купел “, „ Враждебна “, „ Военна рампа “, „ Толстой “ и регионът към „ Лъвов мост “ се трансфораха в рискови за прекосяване места. Развихри се противозаконна активност с споразумяване на документи в Дирекция „ Миграция “ на бул. „ Княгиня Мария Луиза “, показват те в писмото. Те дефинират като груба политическа неточност допускането за откриване на регистрационно-приемателни центрове в София и показват, че жителите на столицата са платили висока цена за неповторимата управническа нелепост, която бе сътворена тогава. Тази обстановка подложи на съществено тестване както системата за сигурност, по този начин и живота и здравето на столичани, споделят Ангел Джамбазки и Карлос Контрера.

Джамбазки и Контрера са безапелационни, че въпросните три регистрационно-приемателни центъра нямат място на територията на Столична община, както и че центрове у нас не би трябвало да бъдат от открит, а от затворен вид.

Публикуваме писмото на Вътрешна македонска революционна организация до Министерски съвет без редакторска интервенция.

ДО

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ПИСМО

от

Ангел Джамбазки – член на Европейския парламент,

и

Карлос Контрера – общински консултант в Столичен общински съвет и Председател на ПГ „ Патриоти за София – Вътрешна македонска революционна организация и АТАКА “,

адрес за преписка: гр. София, ул. „ Пиротска “ 5, ет. 5, зала 1

Относно: закриване на регистрационно-приемателни центрове на ДАБ на територията на Столична община

Уважаеми господин министър-председател,

Уважаеми госпожи и господа министри,

Обръщаме Ви внимание за дефинитивно разрешаване на един тежък въпрос, обвързван със сигурността на столицата. Става дума за Регистрационно-приемателен център - София към Държавна организация за бежанците, находящ се в столичен регион „ Овча купел “, бул. „ Монтевидео “ 21А и съответните му поделения в кв. „ Военна рампа “ и кв. „ Враждебна “. В интервала 2013 година тези регистрационно-приемателни центрове бяха обособени като места за банкет и настаняване на незаконни имигранти. В резултат от тежкия напън върху границата и нахлуването на забележителен брой незаконни имигранти столицата беше наводнена с хиляди пришълци. Една от аргументите беше грубата политическа неточност тези центрове да се разкрият в гр. София и то от отворен вид.

Столичани заплатиха цената неповторимата управническа нелепост, която беше сътворена тогава. Тази обстановка подложи на съществено тестване както системата за сигурност, по този начин и живота и здравето на столичани. Градът беше изправен пред рисков обществен феномен – тълпи от нелегално влезнали на българска територия хора, които се записаха на конвейер от Държавна организация за бежанците, даваха им се статут и опция свободно да обитават на територията на общината. В резултат цели квартали бяха подложени на гнет от млади мъже – мигранти. Имаше и няколко знакови случая, един от които опит за обир и ликвидиране, осъществени от регистриран и свободно придвижващ се мигрант в магазин на ул. „ Пиротска “ – на метри от постройката на Министерски съвет.

Кварталите „ Овча купел “, „ Враждебна “, „ Военна рампа “, „ Толстой “ и регионът към „ Лъвов мост “ се трансфораха в рискови за прекосяване места. Развихри се противозаконна активност с споразумяване на документи в Дирекция „ Миграция “ на бул. „ Княгиня Мария Луиза “.

Допускането на свободно придвижване из страната и на територията на област София-град на мигранти докара до мощно публично неодобрение и утежняване качеството на живот на забележителен брой български жители.

В подтекста на последните събития към тематиката за миграцията на равнище Европейска комисия, Европейски парламент и Съвет е редно да повдигнем въпроса с използването на Дъблинските регламенти. Както и да бъде подложен на дневен ред въпросът по кое време ще бъдат закрити въпросните три регистрационно-приемателни центрове на територията на Столична община. Категорично на тях не им е мястото в София. Категорично регистрационно-приемателните центрове не би трябвало да бъдат от открит, а от затворен вид. Многократно в обществото се задава въпросът по кое време тези центрове ще бъдат закрити. Столичани не желаят да се повтарят картините от 2013 година насам, когато цели квартали бяха окупирани от мигранти. Специално за региона на кв. „ Овча купел “ и в този момент тлее напрежение. Там към момента обитават мигранти, които са на свободен режим и тормозят живущите в региона.

Обръщаме Ви внимание, че способен да вземе решение за закриване на тези центрове е Министерски съвет. Съгласно член 47, алинея 3 от Закона за убежището и бежанците Министерският съвет взема решение за разкриване и закриване на сходни центрове, както и от какъв вид да са те.

С оглед на това настояваме в бърз порядък Министерски съвет да вземе решение за закриване на Регистрационно-приемателен център - София към Държавна организация за бежанците, находящ се в столичен регион „ Овча купел “, бул. „ Монтевидео “ 21А и съответните му поделения в кв. „ Военна рампа “ и кв. „ Враждебна “.

09.07.2018 година С почитание:

гр. София Ангел Джамбазки

Карлос Контрера
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР