Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати официално писмо

...
Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати официално писмо
Коментари Харесай

Джамбазки: Денков и Габриел, изискайте обяснение от посланика на РСМ относно скандалните искания на Пендаровски!

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати публично писмо до министър-председателя Николай Денков и зам. министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел с искане за пояснения от страна на посланика на Република Северна Македония в България, по отношение на декларираните искания на президента на Република Северна Македония господин Стево Пендаровски към страната ни. 

Реакцията идва в резултат на телевизионно изказване от страна на президента на Република Северна Македония господин Стево Пендаровски, в което той упорства в Конституцията на Република България да бъде включено несъществуващото „ македонско ” малцинство, оповестяват от българската делегация в групата на " Европейските консерватори и реформисти ".

„ Напомням, че Конституцията на Република България нито разпознава, нито признава никакви групови права, а единствено самостоятелни такива. В този смисъл, в духа и буквата на главния закон в България не се признават никакви малцинствени права, нито национални, нито каквито и да е било други. Нещо повече - Пендаровски си разреши нагли неистини и клюки във връзка с българската нация и страна потвърждавайки, че несъществуващото македонско малцинство е било репресирано и изтезавано от българската страна “ декларира в писмото си българският евродепутат.

Припомняме, че точно с принуждение, лагери и убийства е натрапен македонизмът, като образците за това са доста и от двете страни на границата. Нужно е да споменем единствено Павел Шатев и Панко Брашнаров от АСНОМ, както и ориста на един Димитър Талев да вземем за пример. Всички те са жертви на македонизма, който в генезиса си е една античовешка идеология, изобретена и наложена с гнет от Кремъл и Коминтерна, насаждаща подправена еднаквост.

Заради паметта на хилядите потърпевши от репресиите, принудени да се пишат „ македонци “, ние нямаме право да се поддаваме на изнудване от северномакедонски удбаши.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР