Българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки

...
Българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки
Коментари Харесай

Джамбазки към Ескобар: Македонско малцинство в България не е имало и няма да има

Българският представител в Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки реагира остро с тези думи на публикуваната информация в българските медии, че „ Посолството на Съединени американски щати работи с кабинета в София за правата на македонското малцинство “, оповестиха от пресцентъра на партията. Цитиран е Габриел Ескобар – заместник-помощник на държавния секретар на Съединени американски щати за Западните Балкани.

Това е скандално и неприемливо като изказване даже. А в случай че се окаже истина, то това, което съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов на мирната проява по време на КСНС в понеделник, ще застигне настоящия политическия хайлайф - народът ще извади камъните, се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация.

Вече два пъти медии от Република Северна Македония оповестяват за поръчки на Съединени американски щати за съществуването на такова несъществуващо малцинство в България. Ако тази информация е вярна, излиза, че в качеството му на формален представител на Съединени американски щати господин Ескобар употребява против България, българския народ и македонските българи враждебна коминтерновска агитация, проведена от Кремъл от 1934 година до ден сегашен. На процедура повтаря и поддържа съветски дезинформаторски тези, които фалшифицират българската история, безапелационен е Джамбазки.

Той продължава и с настояването да получи отговор дали в действителност американската администрация упорства и има вяра, че има македонско малцинство в България и продължава:

Липсата на подобен, както и всевъзможни опити за увъртания и заобикаляне, ще бъдат единомислещо разчетени от цялата българска нация като неприятелски акт на тази американска администрация против страната ни.

Прилагаме и цялостния текст на писмото на българския представител в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки:

„ Македонско малцинство “ в България не е имало, няма и няма да има. По една доста елементарна причина - „ македонската нация “ е подправена вест, изобретена в Москва от Комунистическия интернационал през 1934 година. И това би трябвало да бъде ясно на всеки, освен на господин заместник-помощника на държавния секретар на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар, който по този начин угодно си служи с болшевишки тези.

Вече два пъти медии от Република Северна Македония оповестяват за поръчки на Съединени американски щати за съществуването на такова несъществуващо малцинство в България. Ако тази информация е вярна, излиза, че в качеството му на формален представител на Съединени американски щати господин Ескобар употребява против България, българския народ и македонските българи враждебна коминтерновска агитация, проведена от Кремъл от 1934 година до ден сегашен. На процедура повтаря и поддържа съветски дезинформаторски тези, които фалшифицират българската история.

Препоръчвам на господин заместник-помощника на държавния секретар на Съединени американски щати, в случай че не може да откри информация по тематиката в библиотеката на Държавния департамент, да потърси в следената от неговите другари „ Уикипедия “. Дори там обстоятелствата по тематиката са в детайли и независимо разказани. Не е неприятно да се запознае и с документите на личната си Централно разузнавателно управление на САЩ по тематиката. Те удостоверяват буквално написаното от мен.

В преднамерено писмо до господин Ескобар упорствам за еднопосочен отговор на въпроса дали твърди, че в България съществува „ македонско малцинство “. Очаквам в действителност безапелационен отговор. Липсата на подобен, както и всевъзможни опити за увъртания и заобикаляне, ще бъдат единомислещо разчетени от цялата българска нация като неприятелски акт на тази американска администрация против страната ни. Защото, в случай че някой не е схванал, ще повторя - досегашната политика на новата американска администрация по Македонския въпрос с съображение се възприема от цялото българско общество като антинаучна, антиисторическа и несъмнено антибългарска.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР