Българският посланик в Република Северна Македония Ангел Ангелов, който преди

...
Българският посланик в Република Северна Македония Ангел Ангелов, който преди
Коментари Харесай

Посланикът ни в РСМ остава отзован, докато Скопие не отбележи реален прогрес

Българският дипломат в Република Северна Македония Ангел Ангелов, който преди дни в София (символичен акт, предприеман при утежняване на двустранните връзки - бел.ред.), ще остане у нас , до момента в който Скопие не означи действителен напредък в битката с актове на ненавист като с българско съзнание Християн Пендиков. Това съобщи пред публицисти министърът на вътрешните работи Николай Милков , който бе изслушан на засекретено съвещание на отрасловата външна комисия в Народното събрание.
 Партиите не желаят да се замита казусът с РСМ под килима
Партиите не желаят да се замита казусът с РСМ под килима

Република Северна Македония има проблем с целия Европейски Съюз, считат от Продължаваме Промяната

" Докато забележим признаци на някаква смяна. Иначе ще остане, до момента в който е належащо. Това ще е знак, че не може да продължава по този метод. Би трябвало да има някакви положителни стъпки от на практика темперамент. Декларации имаме доста, само че желаеме да забележим санкции на хора, които са направили закононарушения от ненавист, желаеме да забележим действителни дейности ", отговори на въпрос на Милков.

Фактът, че Пендиков продължава да получава непрестанно закани по интернет, приказва за цялостна безотговорност, счита Милков. Пример за сходна безотговорност била и условната присъда на запалилия преди месеци културния ни център в Битоля македонски артист Ламбе Алабаковски.
 Възраждане с декларация против изявление на външния министър на РСМ
Възраждане с декларация против изявление на външния министър на РСМ

Да не позволим да се издига желязна завеса, прикани Костадинов

Не стои на дневен ред налагане на несъгласие на Скопие. " По въпроса за ветото желая да кажа, че в действителност такова не е имало, това беше развой на договаряне. (...) Така че ветото не бих споделил, че е било факт. А за в бъдеще това също не се постанова да се прави безусловно, тъй като има ясно написан механизъм кой какво би трябвало да прави. И в случай че РСМ желае да продължи по европейския си път, би трябвало да извърши уговорките си по така наречен европейско съглашение (френското предлжение, бел.ред.). Така че България не би трябвало да прави каквото и да било, а просто да следи за осъществяване на уговорките, които самата Република Северна Македония е приела ", съобщи той.
 Брюксел е осведомен с побоя над Християн Пендиков
Брюксел е осведомен с побоя над Християн Пендиков

Инициативата е на Министерство на външните работи

Страната ни, въпреки и несъгласие да не се разисква, ще бъде твърда в настояванията си в границите на интернационалните организации, където членуваме дружно с РСМ. Ще бъдат преразгледани и " редица съставни елементи и детайли " от двустранното съдействие. " Примерно за мен е нонсенс да се разисква въпросът за екопътека в планина Беласица, до момента в който Пендиков лежи в болница ", отсече министърът.

Българската страна няма публична информация на кои български жители ще бъде неразрешен на 4 февруари , когато ще се означи годишнината от рождението на Гоце Делчев, за което заяви президентът на РСМ Стево Пендаровски. Ако българи не бъдат позволени, ще има остра реакция от София, увери Милков.

По думите на посланик номер едно Скопие може и десетилетия напред да не извършва уговорките си, само че това значи, че ще стои в патова обстановка по отношение на евроинтеграцията си.
 Османи още веднъж осъди побоя против българин, само че прикани да спрат провокациите и от наша страна
Османи още веднъж осъди побоя против българин, само че прикани да спрат провокациите и от наша страна

Милков сподели " не " на възраждането на черните обичаи на палежи, стрелби и принуждение

Недопустимо е до момента в който македонският външен министър окачествява нападението над Пендиков като закононарушение, провокирано от ненавист, прокуратурата в Охрид да образува дело по същото обвиняване, а в това време заместник-министърът на локалното ръководство да декларира, че Християн бил атакуван, тъй като имало конфликт сред наркодилъри , сподели на собствен ред посланикът ни в Скопие Ангел Ангелов. " Това не може да бъде по този начин, това разнопорядково говорене на институционално равнище. "

Пендиков напуснал гладко РСМ след граничен надзор, като не е бил разгласен за търсене по каквито и да е обвинявания , а преди месеци подал молба за българско поданство, за което подал и чисто удостоверение за съдимост, влезе в конкретика за какво са нонсенс изказванията за престъпни действия на българина Ангелов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР