Българският полузащитник Георги Костадинов ще играе поне още един сезон

...
Българският полузащитник Георги Костадинов ще играе поне още един сезон
Коментари Харесай

Георги Костадинов подписа нов договор с АПОЕЛ

Българският полузащитник Георги Костадинов ще играе най-малко още един сезон в кипърския АПОЕЛ Никозия, откакто двете страни сложиха подписи под новото съглашение, което е до юни 2025-а година.

Договорът на халфа е с усъвършенствани финансови условия, както и с добавени бонуси аз избрани достижения в европейските клубни шампионати. Костадинов е един от първите трима в тима, които възобновиха споразуменията си.

Костадинов можеше и да смени тима, защото след Нова година беше получил две предложения, които да бъдат прегледани за след лятото на тази година. Единият клуб също е от Кипър, а другият от гръцката Суперлига, само че първи избор за някогашния футболист на Левски, Лудогорец и Арсенал Тула постоянно е било оставането в АПОЕЛ.

След като предходната година отборът приключи на 2 място, в този момент е на върха и има преднина от 6 точки над миналогодишния първенец Арис Лимасол. Така Костадинов има шанса да стане първенец на Кипър и да взе участие в квалификациите в Шампионската лига.

Ходът на президента на АПОЕЛ Продромос Петридес да подпише нов контракт с Костадинов е изцяло логически, защото българският национал е фундаментален за състава на португалския треньор Рикардо Са Пинто. Костадинов няколко пъти беше избиран за Играч на мача, а статистиката му по пресечени подавания, отнети топки и пробягани километри постоянно е в топ 3.

Отделно от това, постоянното му присъединяване в мачовете го трансформира в номер 2 по изиграни минути за АПОЕЛ след вратаря Вид Белец.

След една година пауза Костадинов, който е и българинът с най-вече минути зад граница, още веднъж беше извикан и в националния тим и би трябвало да се върне за лагера за мачовете с Танзания и Азербайджан през месец март.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР