Българският политически елит няма интерес за някакво ясно решение и

...
Българският политически елит няма интерес за някакво ясно решение и
Коментари Харесай

Страхил Делийски: Българският политически елит няма интерес за ясно решение по въпроса с РС Македония

" Българският политически хайлайф няма интерес за някакво ясно решение и позиция по въпроса със Северна Македония, тъй като в случай че този проблем изчезне като тематика, без значение какво решение ще вземем, ще се изгубят доста от основанията за съществуването на този политически хайлайф ". Това означи в изявление за БНР политологът Страхил Делийски:

" Просто няма да има защо да приказват, без значение от това какво решение се вземе. Има такива тематики и проблеми в българския политически живот, които съществуват само по силата на това, че те създават легитимност на избрани политици и като че ли никой няма интерес от решаването на тези проблеми ".

" В обединения в сходен формат постоянно се предпоставят някакви напрежения ", добави още политологът.

" Единственият метод, който до в този момент е фиктивен, с цел да се тушират ненапълно тези напрежения, е да се формулират някакви общи и стратегически линии, които да се следват и те да бъдат в основата на държанието на тази коалиция. Струва ми се, че точно неналичието на такава обща стратегическа визия и заварка сред обособените детайли, липса, която чакахме, че по някакъв метод ще бъде обезщетена с времето, само че тя не беше, стартира да дава своите резултати ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР