Българският политически дневен ред вече е геополитически. Геополитиката вече се

...
Българският политически дневен ред вече е геополитически. Геополитиката вече се
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Българският политически дневен ред вече е геополитически

" Българският политически дневен ред към този момент е геополитически. Геополитиката към този момент се намести решително в активността на българските политици, даже да не осъзнават това.... Централният геополитически въпрос на България в този момент е ще влезе ли във война с Русия, или по някакъв метод ще остане настрана от проекта на огромните геополитици, които през днешния ден ръководят Балканите и Източна Европа ".

Този коментар направи пред БНР външнополитическият анализатор Валентин Вацев.

" След предварителните избори ще има някакво държавно управление, което ще бъде доста трудно сглобявано от сегментирани елементи на българския политически хайлайф, само че той не може да роди нищо, което е жизнеспособно ", предвижда той и добави:

" Вярата, че една не доста дребна, само че победоносна война ще реши проблемите на американската ръководеща върхушка, е определяща през днешния ден. В името на това в България ще се вършат всички старания за сформиране на държавно управление, угодно на посолството на Съединени американски щати и на " Америка за България ", което да е готово при първо намигане да разгласи война на Русия и всички останали сили, които не са сигурни, че това е най-хубавото за България ".

Отново няма да сме на страната на спечелилите, изрично зави анализаторът.

По думите на Вацев не може да се откри действително несъгласие сред Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, " които са трите сили, за които се смяташе, че са подготвени да създадат военновременно държавно управление, което при първи знак от американското посолство да вкарат България в открита война против Русия ":

" Оттук произтича и основният геополитически проблем на деня - ще има ли русофобско държавно управление в София, или кабинетът ще бъде малко по-компромисен, по-умерен и по-отговорен ".

Валентин Вацев счита, че сред Демократическата партия (ДП) на Съединени американски щати и " Продължаваме промяната " (ПП) има сходство:

" Политическа партия се управлява от мотивацията на американската Директива за птиците. Те са леви радикали и леви либерали, те не са десни. Радикализмът е водещ в това държавно управление (на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия - б.р.) и най-важното е, че то е проамериканско и няма самообладание да разгласи война на Русия ", уточни още веднъж анализаторът.

Според интернационалния анализатор " действително Русия води война към този момент с НАТО, а публично и официално Русия води война с прокси силата на НАТО - Украйна ".

" В съветското общество има един незабележим, само че гневен спор сред партията на мира и партията на войната.... Русия няма проблеми в своята военно-техническа победа в Украйна и има доста огромни проблеми от позиция на политическата си победи. Русия към момента не е подготвена за политическата си победа над Украйна. Руското общество не е хомогенно в това отношение.... Средният управнически хайлайф в Русия изобщо не е сигурен дали желае тази война да се води и да се побеждава в нея. Тази руско-украинска война трансформира Русия вътрешно. Част от съветското публично мнение ясно осъзнава, че е пристигнал миг, когато съветската стопанска система би трябвало да минава на мобилизационни релси. На власт в Русия е не Путин, а промишленият капитал ".

Външнополитическият анализатор изрече мнение, че глобите вредят не толкоз на Русия, колкото на Европейски Съюз.

" Европейските ръководещи структури са в геополитически мат и признават, че глобите вредят на Европейски Съюз. Те нямат подготвеност да създадат каквото и да е. Всички теглят към себе си, множат се центробежните сили. Европейското управление е в управническа, в историческа и идеологическа рецесия ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР