Българският плувец Любомир Епитропов подобри националния рекорд на 200 метра

...
Българският плувец Любомир Епитропов подобри националния рекорд на 200 метра
Коментари Харесай

Епитропов се класира за полуфиналите на 200 м бруст с рекорд, после избухна срещу оплюващите българите в Токио: Наздраве

Българският плувец Любомир Епитропов усъвършенства националния връх на 200 метра бруст и се класира на олимпийски полуфинал в дебютното си присъединяване на най-големия състезателен конгрес. Със страхотна офанзива след последното превръщане Епитропов съумя да откри място измежду полуфиналистите с време от 2:09.68. 

Предишното му най-хубаво достижение бе 2:10.12 от Европейското в Будапеща. С 14-ти резултат българинът обезпечи първи полуфинал на бъгарския отбор в плуване то на Игрите в Токио.

Най-бърз в сериите бе Арно Каминга от Нидерландия с 2:07.37. С последно време влезе Рос Мърдок от Англия с 2:09.95.

Полуфиналите на 200м бруст стартират в ранните часове на 28 юли. Първият е в 5:21ч., а вторият в 5:28ч.

След сполучливото показване Епитропов се зарадва, само че и избухна против критиците в България.

" Изключително удовлетворен съм. Можех още повече, само че се веселя, че с това време стигнах до полуфинала. За първи път слизаме под 2.10 ", съобщи Епитропов.

" Не мисля, че някога ще съм изцяло удовлетворен, в случай че не е международен връх. Всичко бе концентрирано в подготовката за 200 м, тъй че съм удовлетворен. Като цяло се насочих напълно насам, тъй че чаках положително показване. За мен задачата за тази Олимпиада е изпълнена. Всяко предно класиране е добре пристигнало. "

" Благодаря на цялата делегация тук, тъй като те са единствените, които поддържат в действителност. На всички, които оплюха всички българи на тази Олимпиада, мога да кажа единствено " Наздраве и лека вечер ", приключи плувецът ни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР