Българският пилот във Формула 4 - Никола Цолов стана трети

...
Българският пилот във Формула 4 - Никола Цолов стана трети
Коментари Харесай

Никола Цолов остана трети в първия старт в Навара от Формула 4

Българският водач във Формула 4 - Никола Цолов стана трети в първото съревнование от уикенда на испанската писта " Навара ". Никола е водач в шампионата на испанската формула 4 и има действителен късмет да вземе купата още този уикенд.

Съотборникът на Никола - Хю Бартър започва на „ Навара ” от полпозишън, до момента в който българския водач започва трети, само че още при започване на първата обиколка излезе втори след неточност на Кирил Смол. В хода на надпреварата задатъкът на Бартър пред Никола доближи 2 секунди, само че малко преди края излезе кола на сигурността поради два обособени случая.

Никола Цолов загуби второто си място от Кирил Смол при доста противоречив миг, Смол изпревари българина тъкмо преди колата за сигурност да се появи на пистата, макар че флаговете към този момент бяха жълти, при което нямат право водачите да се изпреварват. Позицията не беше върната на Цолов и по този начин той приключи трети първото съревнование.

Цолов, който има 10 победи от началото на сезона, е с актив от 301 точки и 93 повече от кандидата Бартър. Очаква се българинът да завоюва купата след двете неделни надпревари от предпоследния кръг на Формула 4 Испания.

Утре българския водач го чакат още две надпревари на " Навара ".

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР