Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов за първи път

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов за първи път
Коментари Харесай

Цолов: Ще се боря да съм в челото в Барселона

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов за първи път в дебютния си сезон в шампионата ще кара на писта, която познава добре – пистата „ Барселона-Каталуня ”. Този уикенд там ще се организира четвъртият кръг от сезона във Формула 3 – шампионатът, който подгрява Формула 1 от началото на 2023.

„ В хода на сезона на тестванията в Барселона стигнах до 8-ото място в класирането при симулациите на подготовка, единствено на 0,4 секунди от първата позиция – съобщи Цолов. – Познавам добре трасето, там гумите се износват доста съществено, което е в моя изгода, защото съумявам да запазя гумите в надпреварите и за разлика от Монако, тук може да се изпреварва, когато си по-бърз от директните ти противници на пистата. Ще се боря в Барселона да съм в челото на колоната. ”Никола към момента преследва първите си точки във Формула 3, като в Монте Карло приключи 11-и в главното съревнование, макар че беше по-бърз от директните си противници за място в зоната на точките Хосеп Марти и Грегоар Соси.

В края на предишния сезон, в последния си спортен уикенд в испанската Формула 4, в който Цолов победи с купата, Българския лъв завоюва и трите надпревари в Барселона, както и трите квалификации и записа най-бързите обиколки и в трите съревнования.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР