Българският пилот Никола Цолов завърши втори в първото си състезание

...
Българският пилот Никола Цолов завърши втори в първото си състезание
Коментари Харесай

Никола Цолов дебютира с подиум в шампионата Еврокупа - 3

Българският водач Никола Цолов приключи втори в първото си съревнование в шампионата Еврокупа - 3, като той дебютира за GRS в петия кръг от сезона. Никола завоюва първата подготовка и започва първи, само че загуби водачеството на влизането в първия завой, като в първата обиколка потъна до 4-ото място.

След това обаче Никола стартира да притиска водачите и излезе трети, откакто водачът в класирането след първите четири кръга Масон излетя от трасето в четвъртата обиколка.

В идващите няколко обиколки Цолов преследваше втория Хавиер Сагрера, като испанецът разреши на водача Франческо Браски да се откъсне напред. Никола беше осъден с 1 секунда в допълнение време поради неспазване рестриктивните мерки на трасето.

В 15 обиколка българинът излезе втори, откакто Сагрера позволи неточност и се върна в надпреварата на третото място. Оттук до финала Цолов се откъсна на над 3 секунди пред Сагрера и до финала се приближи на 2,9 от Браски, който завоюва.

Никола Цолов взе 21 точки, които го подредиха на 10-о място в общото класиране, откакто българинът завоюва квалификацията, приключи втори и записа най-бързата обиколка.

Днес програмата на петия кръг в Еврокъп-3 на „ Херес ” продължава с още една подготовка и второто съревнование.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР