Българският патриарх Неофит ще присъства на тридневните официални чествания на

...
Българският патриарх Неофит ще присъства на тридневните официални чествания на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит ще участва в честванията на 50-ата годишнина от интронизацията на митрополит Панкратий


Българският патриарх Неофит ще участва на тридневните публични празнувания на 50-та годишнина от интронизацията на Старозагорския митрополит Панкратий, оповестиха от Светия синод на БПЦ.

Заедно с съпътстващите го представители на Светия Синод и църковния хор при патриаршеския храм „ Св. Ал. Невски в София, той ще бъде тържествено посрещнат на 29 септември, петък, от Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан, представители на старозагорската епархия и административното управление на града в 16:45 ч. пред катедралния храм „ Св. Димитър “.

Негово Светейшество ще отслужи от 17:00 часа вечерня в храма, а в 17:30 часа е заупокойната молитва на гроба на приснопаметния епископ, който се намира в двора на църквата.

На идващия ден, 30 септември, събота, в 10:00 часа, патриархът ще открие научната конференция „ Старозагорският митрополит Панкратий като пример на безрезервен архиерей, нравствен ментор и държавник “. Тя ще се организира в общинската зала „ П.Р.Славейков “ при вход свободен.

В събота, в 19:00 часа, в залата на Държавна опера – Стара Загора ще се състои концерт, отдаден на петдесетгодишнината от интронизацията на Старозагорския митрополит Панкратий. В програмата присъединяване ще вземат: Хор на партриаршеския храм-паметник „ Св.Александър Невски" с диригент доцент Димитър Димитров, Хор при храм „ Св. Св. Кирил и Методий" – София, с диригент Боряна Найденова и Хор на Държавна опера – Стара Загора с диригент Димитър Косев.

Кулминацията на честванията е в неделния 1 октомври. В 9:00 часа в храм „ Въведение Богородично “ в Стара Загора ще бъде посрещнат Светейшия Патриарх, който ще оглави Божествената Света литургия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР