Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и

...
Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: Българският парламентаризъм и българската модерна медицинска наука имат дълбоки и здрави корени

Българският парламентаризъм и българската съвременна здравна просвета имат дълбоки и здрави корени, устояли на провокациите на времето. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържествената гала във връзка 140-ата годишнина от основаването на Александровска болница, оповестяват от пресцентъра на Народно събрание.

Лечебното заведение е най-старата болница у нас и неразделно следва международните трендове и стандарти в медицината.

Председателят на Народното събрание означи, че ведната след основаването на болничното заведение през 1879 година тя се трансформира в храм на знанието и здравното обучение. "През годините в Александровска болница са избавени доста човешки животи, като нито за ден не затваря вратите си за страданието на хората ", акцентира Цвета Караянчева.

Лекари от "Александровска " болница на митинг поради неприятни условия на труд

По думите ѝ в болничното заведение работят прелестни експерти, които са запазили хуманизма, професионализма, отношението към хората и с достолепие носят званието индивиди.

В знак на почитание и благодарност Цвета Караянчева подари на шефа на Александровска болница доцент Костадин Ангелов плакет на Народното събрание с благопожелание всички медицински служащи да издигат лекарската специалност на все по-високо равнище и да бъдат отличници в скалата на доверието на своите пациенти.

На събитието участваха още ръководителят на парламентарната Комисия по опазване на здравето доктор Даниела Дариткова, народни представители, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, Тивериополският свещеник Тихон, ръководителят на Българският червен кръст акад. Христо Григоров, лекари и общественици.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР