Българският парламент беше използван по един абсолютно некоректен начин за

...
Българският парламент беше използван по един абсолютно некоректен начин за
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Партии, които твърдят, че са нови, хвърлиха България в хаос за три седмици

Българският парламент беше употребен по един безусловно неточен метод за предизборната акция на Мая Манолова. Това е проява на цялостна беззащитност, тъй като доказателства няма, разигра се един политически цирк без доказателства. Така депутатът от ГЕРБ-СДС и член на Комисията по проверка Дани Каназирева разяснява по Българска национална телевизия работата на Комисията и разкритията в нея.

Това по думите й е било политическо двуличие.

" Демонстрирано в едни частно-правни връзки сред двама предприемачи, които самите те обявиха, че имат насъбрани десетки милиони и упрекват едни други себе си. Намесиха премиера, това беше задачата, по тази причина бяха поканени ", безапелационна беше Каназирева. Според нея всеки един сигнал е бил съзнателно изкарван само и единствено с цел да обслужи ръководителя на Комисията.

" Има едни първоначални счетоводни документи, които са документи във всяка една комерсиална компания. Не може по толкоз противен и безпардонен метод да се употребява най-високата естрада с нечистоплътна цел, в предизборна акция. Практически и юридически тази Комисия не може до нищо да докара. България има своите контролни органи, има съд, прокуратура, и който има сигнали, ние нямаме нищо срещу, дано да правят инспекции, даже подкрепихме основаването на Комисията ", добави Каназирева.

" Партии, които настояват, че са нови и носят смяната, аз ги виждам повече от 20 години в телевизионния екран, хвърлиха България в сериозен безпорядък тъкмо за три седмици ", разяснява още тя.

Каназирева има вяра в работата на прокуратурата. По думите ѝ, в случай че спрем да имаме вяра в своите институции, това е най-страшното за една страна. А тъкмо това сме позволили: институциите на България да бъдат замеряни по най-грозния метод, поради което губим институционалност.

Според нея Комисията се е трансформирала в една " фабрика на жълтини ", която да обслужва тясно партийни цели. Уточни, че в случай че в действителност има предпочитание за следствие, то това може да стане единствено при постоянно държавно управление, не при длъжностен кабинет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР