Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди в бляскава

...
Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди в бляскава
Коментари Харесай

БОК връчи годишните си награди

Българският олимпийски комитет връчи обичайните си годишни награди в блестяща конюнктура в Национална изложба „ Двореца “ дружно със спортните Икари за 2019 година На тържеството участваха доста олимпийски, международни и европейски медалисти, стотици заслужили спортисти, треньори и деятели,
публицисти, представители на бизнеса и културата. Сред формалните посетители бяха Стефка Костадинова –
ръководител на БОК, Красен Кралев – министър на младежта и спорта, Николай Божинов - ръководител на Фондация Български спорт, Славчо Атанасов - ръководител на праламентарната комисия за децата, младежта и спорта и други

Проф. Пенчо Гешев - ректор на НСА „ Васил Левски “, зам.-председател на БОК и ръководител на Националната олимпийска академия (НАО) бе почетен с Почетен знак на БОК за необикновен принос в работата на БОК и НАО.

Със специфичен орден на БОК бе отличен във връзка навършване на кръгла годишнина Цено Ценов – вицепрезидент на Международната федерация по битка, президент на Европейския комитет по битка.

Същевременно ръководителят на Фондация „ Българска памет – Братя Диневи “ Йордан Динев бе награден с орден „ Спортът за един кротичък свят “ за принос в развиването на спорта и олимпийското придвижване в България.

Призът „ Надежда Лекарска” за нравственос, олимпийско обучение и образование бе връчен на Инж. Катя Адърска - шеф на Професионална гимназия " Генерал Владимир Заимов " гр. Сопот за принос в активността на Националната олимпийска академия и разпространение на олимпийските полезности.

БОК награди още десетки наши олимпийски медалисти, треньори и дейци във връзка навършване на кръгли годишнини. Бяха отличени още медалистите от вторите Европейски игри в Минск, от Олимпийския юношески фестивал в Баку, както и техните треньори.
 Ето цялостния лист на тези, които бяха отличени от БОК:

Симеон Щерев - бронзов медалист от Олимпийските игри Сеул 1988, св. битка, с орден за Олимпийска заслуга във връзка навършване на кръгла годишнина.

Петър Запрянов - бронзов медалист от Олимпийските игри в Москва 1980, пукотевица, с орден „ Спортът за един кротичък свят “ във връзка навършване на кръгла годишнина.

Александър Томов - сребърен медалист от Олимпийските игри в Мюнхен 1972, Монреал 1976 и Москва 1980, кл. битка, с почетен знак на БОК във връзка навършване на кръгла годишнина.

Адриана Дунавска - сребърна медалистка от Олимпийските игри Сеул 1988, худ. гимнастика, с орден „ Спортът за един кротичък свят “ във връзка навършване на кръгла годишнина.

Огнян Николов - сребърен медалист от Олимпийските игри в Мюнхен 1972, св. битка, с орден за Олимпийска заслуга във връзка навършване на кръгла годишнина.

Серафим Тодоров - сребърен медалист от Олимпийските игри в Атланта 1996, бокс, с орден „ Спортът за един кротичък свят “ във връзка навършване на кръгла годишнина.

Марияна Сербезова - бронзова медалистка от Олимпийските игри в Москва 1980, гребане, с орден „ Спортът за един кротичък свят “ във връзка навършване на кръгла годишнина.

Цено Ценов – вицепрезидент на интернационалната федерация по битка, президент на Европейския комитет по битка, със специфичен орден на БОК във връзка навършване на кръгла годишнина.

Проф. Пенчо Гешев - ректор на НСА „ Васил Левски “, зам.-председател на БОК и ръководител на Национална олимпийска академия (НАО) с Почетен знак на БОК за необикновен принос в работата на БОК и НАО.

Добри Иванов – заслужил треньор по лека атлетика, с орден „ Спортът за един кротичък свят “ във връзка навършване на кръгла годишнина.

Николай Петров - заслужил треньор по лека атлетика, с орден за Олимпийска заслуга, за принос в развиването на спорта и Олимпийското придвижване в България, във връзка навършване на кръгла годишнина.

Йордан Динев – ръководител на фондация „ Българска памет – Братя Диневи “, с орден „ Спортът за един кротичък свят “ за принос в развиването на спорта и олимпийското придвижване в България

Георги Аврамчев – ръководител на Българска федерация по плуване, с орден „ Спортът за един кротичък свят “ във връзка навършване на кръгла годишнина.

Лазар Даков – активист конен спорт, с орден „ Спортът за един кротичък свят “ във връзка навършване на кръгла годишнина.

Дауд Ибрям Мураф - заслужил треньор по битка, с „ Плакет на БОК “ за принос в развиването на българската битка, във връзка навършване на кръгла годишнина

Инж. Катя Адърска - шеф на Професионална гимназия " Генерал Владимир Заимов " гр. Сопот, за принос в активността на Националната олимпийска академия и разпространение на олимпийските полезности с Приз „ Надежда Лекарска” за нравственос, олимпийско обучение и образование.

Медалисти Европейски игри Минск 2019

Самбо
Мария Оряшкова – златен орден, самбо, 80 кг
Цветелина Цветанова – бронзов орден, самбо 48 кг
Треньор – Васил Соколов

Бокс
Станимира Петрова – златен орден, бокс, 57 кг
Габриела Димитрова –бронзов орден, бокс 51 кг
Треньор дами – Фикрет Ереджебов

Даниел Асенов – сребърен орден, бокс, 52 кг
Треньор мъже – Хуел Аррате

Карате
Ивет Горанова – златен орден, карате, кумите 55 кг
Треньор – Ангел Стефанов

Художествена гимнастика
Индивидуално
Катрин Тасева – сребърен орден на топка и бронзов орден на бухалки
Треньор – Бранимира Маркова

Ансамбъл
Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс,
Ерика Зафирова – 2 сребърни медала в многобой и топки, бронзов орден на
бухалки и обръч
Треньор – Весела Димитрова

Аеробика
Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки, Тихомир Баротев – сребърен орден, група
Треньор – Биляна Тютюкова

Борба
Мими Христова – сребърен орден, кат. 57кг
Миглена Селишка – бронзов орден, кат. 50 кг
София Георгиева – бронзов орден, кат. 68 кг.
Треньор – Петър Касабов

Спортна Стрелба
Антоанета Бонева – 2 бронзови медала, 10м. въздушен револвер и 25м. револвер
Треньор – Христо Христов

Джудо
Ивайло Иванов – сребърен орден, кат. 81кг
Треньор – Атанас Герчев

Европейски юношески олимпийски фестивал Баку 2019

Джудо
Анастасия Балабан – сребърен орден, кат до 44кг.
Треньор - Васил Балабан

Лека Атлетика
Валентин Андреев – златен орден, мятане на чук
Треньор - Андриан Андреев

Селин Али – за пробив на международното състезание по ров и скийт в Лонато, Италия, се награждава със златна значка на БОК

Иван Георгиев – бронзов медалист в тандем със Селин Али от международното състезание по ров и скийт в Лонато, Италия, се награждава със сребърна значка на БОК

Ниязи Мехмед – треньор на Селин Али, за изключителни триумфи реализирани на Световното състезание по ров и скийт в Лонато, Италия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР