Българският олимпийски комитет (БОК) приветства отлагането на олимпийските игри в

...
Българският олимпийски комитет (БОК) приветства отлагането на олимпийските игри в
Коментари Харесай

България приветства отлагането на олимпийските игри

Българският олимпийски комитет (БОК) приветства отлагането на олимпийските игри в Токио. Решението беше взето по-рано след конферентен диалог сред министър-председателя на Япония Шиндзо Абе и президента на МОК Томас Бах, като повода е пандемията от ковид.

Според него игрите в Токио ще са идната година, само че не по-късно от лятото.

" При актуалните условия, въз основа на информацията от Световната здравна организация и предвид на най-важното - опазване здравето на всички участници, това е единственият верен ход в изискванията на разразилата се пандемия ", се споделя в изказването на комитета.

" БОК е уверен, че по този метод ще се подсигуряват правилата на еднакъв старт и равнопоставеност в квалификациите и в спортната подготовка, които бяха съществено застрашени заради бързото разпространяване на вируса и ограниченията в битката с него ", не престават от комитета.

От организацията показват убеденост, че решението ще даде опция на българските спортисти да се приготвят умерено и оптимално добре за най-важния международен състезателен конгрес. Доскоро в организацията имаха терзания за това по какъв начин спортистите ще упражняват в условия на доста ограничавания.

" Заставаме зад посланието, че олимпийските игри в Токио могат да бъдат маяк на вяра за света през тези смутни времена и че олимпийският огън може да се трансформира в светлината в края на тунела, в който светът се намира сега ", приключват от БОК.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (994)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР