Българският национален по волейбол за жени загуби от домакина Япония

...
Българският национален по волейбол за жени загуби от домакина Япония
Коментари Харесай

Волейболистките загубиха от Япония

Българският народен по волейбол за дами загуби от домакина Япония с 0:3 (20:25, 17:25, 19:25) в третата си среща от първата седмица в шампионата Лига на нациите в Нагоя. Поражението е второ за българките, които стартираха с победа с 3:0 над Хърватия, а по-късно отстъпиха пред Доминиканската република с 2:3 гейма.

Японките записаха трета победа от трите си мача досега, губейки единствено един гейм от Доминиканската република.

Селекционерът Лоренцо Мичели избра в стартовия състав Мария Кривошийска, Елена Бечева, Петя Баракова, Мерелин Николова, Мария Йорданова, Мира Тодорова, плюс либерото Мила Пашкулева.

Българките започнаха равностойно дуела и се държаха покрай състава на Япония. След тъждество при 16:16, пристигнало след ас на Елена Бечева, японките означи четири точки за преднина от 20:16 и завоюваха гейма с 25:20.

Българският отбор бе изоставащ през множеството време във втората част и отстъпи със 17:25 пред демонстриращият солидна отбрана тим на домакините.

Началото на третия гейм бе положително за националките, които поведоха с 9:7 след офанзива на Мария Йорданова. Тимът на България позволи поврат за 12:13, само че изравни при 15:15 след сполучлива акция, приключена от Мерелин Николова. Япония обаче съумя да се откъсне с 5 точки в заключителните моменти на гейма до 22:17 и ликува с крайното 25:19.

Най-резултатна от българските волейболистки бе Мария Йорданова с 9 точки, а по 7 осъществиха Мира Тодорова и Мерелин Николова.

В последния си дуел от първата седмица на конкуренцията в Нагоя националките ще се изправят против Германия на следващия ден (4 юни) от 9:40 часа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР