Българският национален отбор за младежи до 20-годишна възраст завърши на

...
Българският национален отбор за младежи до 20-годишна възраст завърши на
Коментари Харесай

Баскетболните национали до 20 г. оглавиха куп класации в отборните статистики на европейското първенство в Скопие

Българският народен тим за младежи до 20-годишна възраст приключи на десето място своето присъединяване на европейското състезание в Скопие, Дивизия Б, като с изявите си някои от момчетата в селекцията на Васил Христов, приключиха в Топ 10 в разнообразни самостоятелни индикатори на шампионата.

Капитанът Георги Герганов приключи шести в класацията за най-успешен стрелец от игра. Роденият в Ямбол гард записа 12,4 точки приблизително на мач при успеваемост 48,6%. Герганов е и седми в класацията по отнети топки с 1,5 на мач. Той дели още четвърто място при най-точните стрелци за 3 точки с Иван Спиров. Двамата имат по 44,4% точни стрелби от отдалеченост. Марио Боянов е осми с 43,8%.

Константин Костадинов е шести при най-успешните стрелци за 2 точки с 57,8% успеваемост и 11 точки приблизително на мач.

Кръстомир Михов пък е номер 1 от линията за углавен удар с вкарани 93,3% от фауловете, или 28 от 30 изпълнени. Той заема и осмо място по успеваемост със междинен коефициент 17,1.

Христо Бъчков дели пето място в класацията за чадъри с 0,8 блока приблизително на мач.

В крайното класиране България е най-резултатният тим със приблизително 86,7 точки вкарани приблизително на мач. " Лъвовете " са най-добре стрелящият тим от игра с 45,3% успеваемост. Тимът ни отстъпва само на Украйна по успеваемост в стрелбата за 2 точки с 53,3% и е трети в стрелбата за 3 точки с 34%. Момчетата ни са създали и най-вече асистенции на европейското състезание – по 21,4 приблизително на мач. Те са постигнали и най-голям коефициент приблизително на мач – 99,9.

Тимът ни обаче е 11-и в класацията за най-вече битки и чадъри. България държи седмо място по отнети топки – 9,3 приблизително на мач. Добър отзив е и 18-ото място при грешките, 12,6 на мач, което е повече единствено от финалиста Северна Македония и Португалия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР