Българският национален отбор в състав Дейвид Хъдълстоун, Йордан Александров, Димитър

...
Българският национален отбор в състав Дейвид Хъдълстоун, Йордан Александров, Димитър
Коментари Харесай

България е на финал в отборната надпревара при мъжете на Европейското

Българският народен тим в състав Дейвид Хъдълстоун, Йордан Александров, Димитър Димитров, Радослав Рачев и Христос Маринов се класира на шесто място в квалификациите и в събота ще се бори за медалите в отборния край на европейското състезание по спортна гимнастика за мъже в Мерсин (Турция).

Българите влязоха измежду осемте най-хубави отбора със общ брой от 232.394 точки. На първо място в квалификациите е Турция с 251.594 точки, пред Украйна с 250.462 точки и Унгария с 241.961 точки.

Освен това българите се класираха за четири от шестте финала на обособените уреди (без кон с гривни и земя).

Дейвид Хъдълстоун, който има квота за олимпийските игри в Токио следващата година, ще се бори за място на подиума във финала на успоредка, откакто има трети резултат от 14.333 точки.

Христос Маринов е финалист на халки със седми резултат от 13.733 точки. Димитър Димитров ще спори за оценките на прескок, откакто получи оценка от 14.283 точки в квалификацията, която е шеста по мощ.

Сред финалистите на висилка в неделя е Йордан Александров, който попадна измежду най-хубавите осем със седма оценка от 13.600 точки.

Днес европейското състезание в Мерсин продължава с многобоя при младежите, където ще вземат участие Теодор Трифонов и Божидар Златанов. Те попаднаха измежду 24-е финалисти, откакто в квалификацията приключиха надлежно на 6-о и на 10-о място.

България към този момент завоюва един орден от шампионата. Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Здравко Добрев, Райън Радков и Теодор Трифонов донесоха историческото бронзово отличие за страната ни в отборната конкуренция при младежите. Българите събраха общ брой от 228.361 точки и останаха единствено зад Украйна и Унгария в дебютното си присъединяване на сходно състезание.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР