Българският национален отбор си спечели нов привърженик - това е

...
Българският национален отбор си спечели нов привърженик - това е
Коментари Харесай

Лъвовете си спечелиха 13-годишен бразилски герой за фен

Българският народен тим си завоюва нов последовател - това е 13-годишното бразилско момче Николас Греко, чиято история трогна целия свят през 2019 година. Тогава ФИФА награди майка му Силвия за отдадеността и волята да преразказва онлайн всеки мач на обичания му Палмейрас и да поддържа любовта на Николас към футбола макар вродените му физически увреждания.

Младият ентусиаст е с 90% повредено зрение и боледува от аутизъм, което извънредно затруднява наблюдаването на футболни срещи. Изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов среща Николас по време на международното състезание за юноши до 17 години в Бразилия и остава надълбоко впечатлен от ориста на младежа, като поема уговорката да го запознае с богатата футболна история на страната ни.

Впоследствие Българският футболен съюз изпрати на Греко екип на " лъвовете ", книги за културата на страната ни, както и формален привет от страна на Михаил Касабов. Николас получи и покана да участва на полуфиналния плейоф сред България и Унгария предходната година, само че заради световната пандемия визитата му у нас бе отсрочена.

" Наистина е голямо благополучие да срещнеш любовта към футбола в най-чистия й тип. Смятам, че ти виждаш футбола по-добре и по-истински от много други хора. Аплодирам пристрастеността и отдадеността ти към играта, тъй като точно неподправената пристрастеност на герои като теб стои в основата на този спорт ", се споделя в обръщението на Касабов към Николас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР