Българският национален отбор по волейбол записа забележителен обрат срещу Франция.

...
Българският национален отбор по волейбол записа забележителен обрат срещу Франция.
Коментари Харесай

Страхотен обрат и мъжка битка за волейболистите ни срещу Франция

Българският народен тим по волейбол записа незабравим поврат против Франция. Тимът ни обърна петлите от 0:2 до 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11) гейма в шестия си мач от Лигата на нациите, показва
 
Състезателите на Силвано Пранди направиха немислимото след показаното в първите два гейма. В началото на срещата изглеждаше по този начин, като че ли тимът ни няма никакви защитни сили против „ петлите ”, което обаче се оказа лъжливо. Отборът ни сподели дух и темперамент, с цел да завоюва втори мач от акцията.
 
България прекъсна серия от 5 следващи загуби от Франция на огромни спортни конгреси, като в последните 3 не беше печелил нито гейм. Днес след първата част отборът ни усъвършенства представянето си на блок, което докара освен до гейм, само че и до извоюван мач против „ петлите ”.
 
Безспорен факт е, че и отборът на Франция не блестеше доста, още повече, че тимът на Лоран Тили не беше в оптималния си състав.
 
„ Трикольорите ” от своя страна бяха без Тодор Скримов, който получи травма през вчерашния ден. За сметка на това доста мощен дуел изнесе Розалин Пенчев. -->
 
До този миг отборът ни не се представяше доста безапелационно в конкуренцията. След успеха на старта, „ трикольорите ” инкасираха четири следващи провали. В Нинбо, втората седмица от шампионата, възпитаниците на Силвано Пранди претърпяха загуба първо от домакините – Китай (0:3 гейма), а през вчерашния ден и от Полша (1:3 гейма). В последна сметка, в третия си мач в китайския град, волейболистите ни записаха победа.
 
От 15 до 17 юни България е хазаин на идния шампионат във Варна, където противници на " лъвовете " ще бъдат Австралия, Япония и Италия.
 
През първите две елементи в играта на тима на Силвано Пранди липсваше играта на блок, а пласираните удари падаха на земята, без да можем да противодействаме и на офанзивата на противника. Прекалено доста неточности бяха позволени и при осъществяване на начален удар. В този детайл на играта и Франция отстъпваше. 
 
След триумфа България заема към този момент 11-о място във краткотрайното класиране на Лигата на нациите с 5 точки, след 2 победи и 4 загуби, до момента в който Франция е на втората позиция, директно след Бразилия, който е единственият непобеден тим до този миг.
 
В първата част французите имаха цялостно предимство и закономерно поведоха в резултата след 25:21. Вторият гейм завърши при 25:23 и още веднъж беше в интерес на Франция, само че в нея българският отбор доста усъвършенства играта си в отбрана.
 
Обратът стартира в третата част, когато представянето на България в офанзива също беше на по-високо равнище. Срещата стигна до тайбрек след 25:21 и 25:23 в интерес на " трикольорите ".
 
Те имаха преднина от 8:5 в средата на петия гейм, в който Франция позволи голям брой неточности при начален удар. Стигна се до 15:11 в интерес на българите, които демонстрираха мощна игра на блок.
 
Най-резултатен за българския тим стана Розалин Пенчев с 15 точки, а Светослав Гоцев добави още 8 точки за втория триумф в шампионата през сезона.
 
Жан Патри се отличи с 13 точки за състава на Франция.
 
България - Франция 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11)
 
България: Г. Братоев, Учиков, Н.Пенчев, Р. Пенчев, Грозданов, Гоцев, Каракашев-либеро
 
Франция: Коре, Бойер, Тили, Карле, Бюлтор, Льо Гоф, Гребенников-либеро
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР