Българският национален отбор по волейбол за мъже ще играе срещу

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже ще играе срещу
Коментари Харесай

Волейболните ни национали ще играят срещу САЩ, Канада, Франция и Нидерландия в първата седмица от Лигата на нациите през 2024 г.

Българският народен тим по волейбол за мъже ще играе против Съединени американски щати, Канада, Франция и Нидерландия в първата седмица от Лигата на нациите от 21 до 26 май 2024 година, потвърдиха от БФВолейбол в петък.

България научи окончателните си 12 противника при мъжете и при дамите, против които ще играе в Лигата на нациите през идващите сезон. Шестото издание на шампионата е финален късмет за някои отбори, в това число българските, да завоюват олимпийска квота за Игрите в Париж. Пет места ще бъдат разиграни.

Националният отбор на България за дами ще се изправи против Нидерландия, Италия, Франция и Япония. Двубоите ще се изиграят в Турция сред 14 и 19 май.

По-рано през седмицата от Международната волейболна федерация (ФИВБ) оповестиха континентите, страните и част от градовете, които ще одобряват предварителните групи и финалите следващата година.

От противниците, които се паднаха на мъжкия отбор на България, отпадна само Сърбия. Докато дамите заобиколиха Канада, Турция и сребърните медалисти от Световното състезание - Полша. От ФИВБ направиха промени и във връзка с семействата, като турският курорт Анталия за момента няма да одобри срещите от Лигата на нациите 2024.

Отборите ще играят 12 мача - 3 групи по 4 срещи. След провеждането им седемте най-хубави отбора в крайното класиране от всеки пол ще се класират за финалите в Лигата на нациите /ВНЛ/, както и страните домакини. Заключителният стадий при дамите е сред 20-23 юни, а при мъжете - 27-30 юни. Датите са съобразени и с началото на Летните олимпийски игри в Париж.

Групи на мъжкия народен тим на България - ВНЛ 2024:
Първа седмица (21-26 май) - Турция: Съединени американски щати, Канада, Нидерландия и Франция;
Втора седмица (4-9 юни) - Япония: Полша, Словения, Германия и Иран;
Трета седмица (18-23 юни) - Любляна, Словения: Куба, Турция, Италия и Аржентина.

Групи на женския народен тим на България - ВНЛ 2024:
Първа седмица (14-19 май) - Турция: Нидерландия, Италия, Франция и Япония;
Втора седмица (28 май-2 юни) - Арлингтън, Съединени американски щати: Съединени американски щати, Сърбия, Германия, Република Корея; Трета седмица (11-16 юни) - Хонконг, Китай: Тайланд, Доминиканска Република, Китай и Бразилия.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР