Българският национален отбор по волейбол за мъже може още днес

...
Българският национален отбор по волейбол за мъже може още днес
Коментари Харесай

Волейболните национали може да си гарантират оставането в Лигата на нациите още днес

Българският народен тим по волейбол за мъже може още през днешния ден да си подсигурява оставането в Лигата на нациите и през 2023 година, в случай че победи състава на Нидерландия в Гданск.

Ако надиграят " лалетата ", то " лъвовете " ще запишат втория си триумф в шампионата и на процедура ще станат недостижими в класирането за състава на Австралия, с който се борят за оцеляването си в конкуренцията.

Рано тази заран австралийците изгубиха с 1:3 от Аржентина и по този метод към този момент са с баланс от 1 победа и 10 провали в Лигата на нациите и имат да изиграят единствено още един мач. При възможен триумф с 3:0 или 3:1 гейма против Франция " кенгуратата " ще финишират с баланс 2-10 и актив от 5 точки.

От друга страна България все още разполага с 6 пункта в актива си, което значи, че триумф във всеки един от оставащите два мача ще подсигурява на момчетата на Николай Желязков място в шампионата и през идващото лято.

Тяхната първа опция ще бъде през днешния ден от 15.00 часа, когато българите излизат против Нидерландия в Гданск. През предходната година " лъвовете " се постановиха с 3:2 против този противник в трагичен дуел, игран в Римини.

При неуспех против " оранжевите " България ще има още един късмет да си подпечата мястото в Лигата на нациите в последния си мач против Китай в събота още веднъж от 15.00 часа.

Ако волейболистите на Николай Желязков изгубят и двете си срещи обаче, те ще би трябвало да разчитат на това Австралия да загуби последния си мач в шампионата против Франция в неделя рано сутринта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram: Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР