Българският национален отбор по волейбол за жени победи Полша с

...
Българският национален отбор по волейбол за жени победи Полша с
Коментари Харесай

Националките по волейбол победиха Полша с 3:1 гейма

Българският народен тим по волейбол за дами победи Полша с 3:1 гейма (22:25, 25:13, 25:17, 25:22) и извърши най-важната си задача, а точно опазване на мястото в Лигата на Нациите и за следващата година. Волейболистките на италианския селекционер Лоренцо Мичели събират 12 точки и мачът сред Белгия и Япония беше без значение, въпреки белгийките да завоюваха с 3:2.

Още преди началото на шампионата в София беше ясно, че мачовете с Бразилия и Италия остават на назад във времето, а тъкмо срещата с Полша ще бъде фокусът на тима. И през днешния ден българският тим сподели доста зряла игра без огромни опасности, постоянна отбрана и много сигурен начален удар. Номер 1 по осъществени точки за българките е Мария Йорданова, която приключи с 22. Нася Димитрова завърши с 15, а Силвана Чаушева с 11  точки, предава БНР.

Първият гейм беше най-слаб за българския тим и след края на мача статистиката сподели, че девойките на треньора Лоренцо Мичели не са създали нито една сполучлива обсада. Полякините започнаха мача доста интензивно, поведоха с 5:1 след чудесни офанзиви на Алисия Грабка и Мартина Чирнянска, както и ас на Александра Грика. Българските волейболистки понижиха до 4:5, само че по този начин и не съумяха да го трансфорат в поврат. Полша поведе с 10:7, по-късно с 12:9, 15:12 и 20:16. Чак при 20:20 България стигна до равенството, най-много поради две неточности на полския тим при офанзиви и точни изстрели на Нася Димитрова.

Tова принуди италианския треньор на Полша  Стефано Лаварини да вземе тайм-аут, последва една промяна и още веднъж поврат 23:20 след сполучлива офанзива на Чирнянска, навън на Паскова и контра на Агнешка Каколевска. Трите точки преднина подсигуряваха и триумф на Полша с 25:22 след блок-аут.

Във втората част обаче нещата бяха радикално разнообразни и тимът на България тотално маршируваше върху непрекъснатите неточности на съперника. Българската селекция завоюва частта с 25:13, което се оказа и най-убедителен гейм за отбора на Лоренцо Мичели от началото на Лигата на Нациите досега. В този гейм беше и най-дългата безпогрешна серия на България – девет следващи извоювани точки.

Третата част стартира доста по-оспорвано, само че след 6:4 и 9:7 българските девойки започнаха последователно да постановат волята си. Грешките на Полша в офанзива разрешиха разликата да набъбне до 20:15 и 21:16 за домакините. Към този миг обаче Мария Йорданова имаше 15 точки, 13 от офанзива и също имаше решителен принос за България. Накрая на гейма България затвори частта с лед нова отлична офанзива на Мария Йорданова и 25:17.

Четвъртата част стартира с задатък на Полша с 4:2, само че българките обърнаха до 6:4 след нови отлични офанзиви на Мария Йорданова и на Лора Китипова. След 14:14 и 17:17 България още веднъж наложи доминация, най-много поради офанзивите на Китипова, Нася Димитрова и Йорданова. Непредизвиканите неточности и неприятната отбрана на полякините през центъра се оказаха спомагателни плюсове за българската победа.

В края на гейма мощна контра на Мария Йорданова за 20:17 и офанзива в навън на Александра Грика направиха резултата 24:20. В последна сметка България завоюва гейма с 25:22 след сервис в навън на Моника Федузио.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР