Българският национален отбор по волейбол сложи край на лошата си

...
Българският национален отбор по волейбол сложи край на лошата си
Коментари Харесай

България сложи край на лошата си серия в Лига на нациите с впечатляващ обрат срещу Германия

Българският народен тим по волейбол постави завършек на неприятната си серия в Лига на нациите. Селекцията на Силвано Пранди показва извънреден темперамент и навакса закъснение от два гейма против Германия, с цел да победи Бундестима с 3:2 (26:28, 18:25, 25:23, 25:19, 15:10). Мачът се игра тази нощ пред към 4000 фенове зала " Аецин Токантинс " в Куяба (Бразилия).

Така българските " лъвове " не престават да са на 12-о място във краткотрайното общо класиране с 4 победи, 8 загуби и 10 точки.
 Казийски отказал да се завърне в националния отбор поради неналичието на смяна в българския волейбол
Казийски отказал да се завърне в националния отбор поради неналичието на смяна в българския волейбол

" Защо се замислих малко повече? Това действително беше моят финален късмет "

Тази седмица, в последния пети уикенд от груповата фаза на Лигата, България ще бъде хазаин на шампионата в Група 18 в зала " Колодрума " в Пловдив, където ще играем против Иран, Съединени американски щати и Сърбия.
 Снимка 430578
Източник:

Като цяло дуелът беше извънредно равносилен, като нашите изгубиха централизация в решителните мигове и разумно позволиха закъснение с 0:2 гейма. Оттам насетне " трикольорите " се взеха в ръце и завоюваха идващите две част на 23 и 19. Петия съдбоносен гейм потегли по-добре за българите, които поведоха с 4:1 след страхотна обсада на Светослав Гоцев и офанзива в навън на Кристиян Фром. Разликата се резервира до промяната на полетата, която пристигна при 8:5 за " лъвовете " след фантастична атака-пайп на Розалин Пенчев. Преднината на България стана 10:6 след следващ отличен блок на Гоцев, което принуди Андреа Джани да вземе тайм-аут. Независимо от това, нови две блокади на Гоцев и 12:6. В последна сметка България завоюва тайбрека с 15:10 след блок-аут на Цецо Соколов, а с това и мача с 3:2.

Най-полезен за българския отбор още веднъж беше Цветан Соколов с 21 точки (1 блок, 1 ас и 56% успеваемост в атака) за успеха. Мартин Атанасов (2 блока, 1 ас и 57% успеваемост в атака) и Розалин Пенчев (48% успеваемост в атака) прибавиха по 11 точки за триумфа.
 България загуби от Русия с 0:3 в Лига на нациите
България с тежка загуба от Русия в Лига на нациите

" Лъвовете " отстъпиха с 0:3
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР