Българският национален отбор по волейбол изигра страхотен мач срещу Нидерландия

...
Българският национален отбор по волейбол изигра страхотен мач срещу Нидерландия
Коментари Харесай

България остава в Лигата на нациите след обрат над Нидерландия

Българският народен тим по волейбол изигра страховит мач против Нидерландия и завоюва с 3:1 гейма(22:25, 25:16, 25:21, 25:21). По този метод " лъвовете " подсигуряваха мястото си в Лигата на нациите.

Нашите знаеха новината, че огромният противник за оставане Австралия по-рано денем загуби от Аржентина с 1:3. И даже при проваляне през днешния ден бяхме любимци да запазим позицията. След като дамите подсигуряваха мястото си предходната седмица, през днешния ден мъжете сториха същото.

Воденият от Николай Желязков отбор обаче изигра огромен мач, в който сподели и класа, и темперамент. След като в първия гейм допуснахме бързо 0:3, успяхме да обърнем до 4:3. Мачът стартира да върви точка за точка. Дойде наш ред да поведем - 16:13. Отново се заредиха равенства, като последното беше 22:22. Тогава обаче Нидерландия направи три следващи сполучливи офанзиви и завоюва частта.

Българските национали обаче изобщо не се тормозиха от неприятния процес. Стартирахме стремително втория гейм и след 6 следващи точки резултатът стана 11:4. Този път място за поврат от страна на " лалетата " нямаше. Изравнихме резултата с 25:16, показвай на публиката в Гданск, че ние сме по-класният отбор.

Наказателната акция в третия гейм беше още по-убедителна. Шест следващи начални удара доведоха до 6:0. Нидерландците обаче не се предаваха. резултатът стигна до 12:11. Равенството пристигна при 17:17. Но това беше и последната вяра на противника. До края на частта нашите към този момент не допускаха неточности и завоюваха с 25:21.

Много нервно беше в решителния за нас четвърти гейм. Отново стремително начало, преднина с 5:1, след това 13:7 и 17:11. Но " лалетата " не се даваха без пердах. И като под индиго стигнаха до 20:20. В този миг България сподели " лъвски " темперамент. Поведе с 23:20 и беше въпрос на време да победи. Мартин Атанасов означи последните две точки в дуела.

Така последният мач против Китай на следващия ден остава за авторитет. Както и дуелът на Австралия против Франция, откакто " кенгурата " даже при триумф не могат да ни изпреварят.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Фейсбук: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР