Българският национален отбор по футбол слезе с 6 места по-надолу

...
Българският национален отбор по футбол слезе с 6 места по-надолу
Коментари Харесай

Българският национален отбор по футбол е на 84-о място в ранглистата на ФИФА за октомври

Българският народен тим по футбол слезе с 6 места по-надолу в международната класация на ФИФА за октомври. Представителният тим на нашата страна в този момент е на 84-о място с 1279.12 точки, откакто през септември заемаше 78-а позиция.

В проучвания интервал България изигра два мача, които загуби с идентичен резултат 0:2 от Литва в европейска подготовка и от Албания в контролна среща. 84-ото място сега е изравнено най-ниско класиране на България във ФИФА. На същата позиция отборът ни е бил през октомври 2011-а година.

До края на календарната 2023 година тимът има вид да се поправи, защото предстоят и последните две квалификации за Евро 2024 – домакинство на Унгария и посещение на Сърбия. Националният тим сега няма селекционер, откакто и упованията са български експерт да поеме работата.

Съперниците в идните два мача са в топ 30 на подреждането на ФИФА. Сърбия е на 29-о място с 1525.4 точки, до момента в който Унгария е незабавно по-късно – на 30-о място с 1521.9.

На върха в ранглистата остават международните първенци от Аржентина, които резервират водачеството с 1861.29 точки. Изобщо топ 5 на класацията е без промени, като Франция е на 2-ото място с 1853.11, а Бразилия е 3-а с 1812.2. Англия е на 4-о място, а Белгия е пета. Португалия се изкачва на 6-о място, откакто си подсигуряваха предварително присъединяване на европейските футболни финали. Нидерландия е на 7-о място, а Испания се придвижи от 10-о на 8-ото ходило.

Тези позитивни промени за португалците, лалетата и Ла Фурия са за сметка на Италия и Хърватия, които слизат с по 4 места и допълват топ 10.

Най-големият скок направи тимът на Литва. След триумфа над България литовците се изкачиха на 134-о място, което е по-добър резултат с 9 позиции в съпоставяне със септемврийската ранглиста.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР