Българският национален отбор по футбол попадна в една група с

...
Българският национален отбор по футбол попадна в една група с
Коментари Харесай

Какво споделиха съперниците на България след жребия за квалификациите за Евро 2024?

Българският народен тим по футбол попадна в една група с отборите на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва в борбата за класиране на Евро 2024 в Германия.

Минути след изтеглянето на жребия част от селекционерите на нашите противници споделиха първите си усещания пред камерата на Българска национална телевизия.

Първи пред нашата камера застана треньорът на Сърбия Драган Стойкович, който изрази удовлетворение от шанса да се изправи против своя съотечественик Младен Кръстаич, който в предишното бе отпред на " плавите ", а в този момент води България.

" Не е лесна група. Щастлив съм да играем против България, тъй като ще се надигнем против Младен Кръстаич. Всеки мач е друг. Трябва да бъдем съсредоточени върху нашата игра и да мислим мач за мач, с цел да се класираме за Евро 2024. Имаме време да проучваме България. Отборът има промени. Ще ни е нужно време. Няма любимци в тази група. Важно е по какъв начин ще играем. Ако не печелиш точки, няма по какъв начин да печелиш точки. Отворена борба за първото място ", разяснява Стойкович.

Селекционерът на Черна гора Миодраг Радунович пък разяснява измененията в нашия отбор след идването на Младен Кръстаич.

" Има мощни тимове. Респектирани сме от всички. Сърбия играе в действителност добре. Те са на Световно състезание и прогресират. Може да видите до каква степен стигат клубните им тимове. Видях нещо ново от България с Младен Кръстаич. Имаме положителни мемоари от мачовете с тях. Трябва да преследваме нашата цел ", показа той.

Наставникът на Унгария Марко Роси пък незабавно уточни Сърбия като любимец в групата и разкри, че чака сложни мачове против България.

" Сърбия е най-хубавият тим в нашата група, само че всички тимове имат положителни сформира и същински бойци. Ще бъде значимо по какъв начин ще подхождаме в тези мачове. Можем да успеем в тази група, както всеки от останалите тимове. Важната цел за нас е да играем положителни мачове. Няма да е елементарно против България. В последните минути ни даде сериозен тим в последния ни мач. Знаем каква е класата на тима на България ", съобщи италианският експерт.

Автор: Стефан Георгиев

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР