Българският национален отбор по Бейзбол 5 спечели и втория турнир,

...
Българският национален отбор по Бейзбол 5 спечели и втория турнир,
Коментари Харесай

България популяризира Бейзбол 5 с шампионска титла в Израел

Българският народен тим по Бейзбол 5 завоюва и втория шампионат, в който взе участие в късата си история, откогато преди година уличната версия на играта бе приета за публична дисциплинираност от международната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC). След като през 2018 година победи като първенец в Откритото балканско състезание в София, в този момент отборът ни завоюва златните медали от игрите на неолимпийските спортове в Ейлат (Изр).

Съставът на България бе построен от Юрий Алкалай, Любомир Георгиев, Николай Лазаров, Гергана Ханджийска, Сара Маркова и Мария Фетвова. По пътя към купата " трикольорите " надиграха тимове от Чехия, Англия, Дания и Израел, като завоюваха всичките си 9 мача. В рамките на игрите българският отбор изигра и доста демонстративни мачове за разпространение на Бейзбол 5.



" Над 100 души (включително състезатели от други спортове на игрите, от публиката и т. н.) пробваха играта с огромен триумф под надзора на инструктор от тима на България – написа в своя отчет до WBSC Алкалай, който е вицепрезидент на континенталната конструкция WBSC-Европа. – Бяха изиграни 21 публични и осем демонстративни мача, като преди всеки от тях бяха припомняни разпоредбите на Бейзбол 5, както и главната механика на удряне на топката. С множеството треньори стигнахме до заключението, че Бейзбол 5 може да бъде употребен в две насоки – като лесна спортна дисциплинираност, посредством която повече деца да усетят играта, и като положително упражнение за бейзболисти и софтболистки за насърчаване на разнообразни умения като бързи ръце, хитри отигравания, атакуване на топката и т. н. "

Следващото присъединяване на " лъвовете " ще бъде на II балканско състезание и I европейско състезание по Бейзбол 5, които би трябвало да се проведат тази година. Конкретните дати и местоположения ще бъдат конкретизирани на първото съвещание на борда на WBSC-Европа за 2019 година, което ще се организира в София на 6-7 април.









Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР