Българският национален отбор по баскетбол за момичета до 16 години

...
Българският национален отбор по баскетбол за момичета до 16 години
Коментари Харесай

Националките U16 с първа грешка на Европейското

Българският народен тим по баскетбол за девойки до 16 години загуби от Турция с 65:72 (26:15, 5:20, 17:21, 17:16) във втория си мач от Европейското състезание в тази възраст, дивизия Б, което се организира в Подгорица, Черна гора. 

Това бе първо проваляне на шампионата за състава, воден от селекционера Таня Гатева. България и Турция към този момент имат еднакъв актив от по една победа и една загуба във краткотрайното класиране в група Б, като разделят второ-трето място. Лидер е тимът на Черна гора с две победи, а последната позиция с две провали заема отборът на Норвегия. 

В последния си дуел от групата във вторник (23 август) българките ще се изправят против домакините, а туркините ще играят против баскетболистките на Норвегия, след което ще станат ясни двата тима, които се класират за четвъртфиналите. 

Българките започнаха решително и поведоха с 26:15 след първите 10 минути. Последва доста слаба втора четвърт, в която националките означиха единствено 5 точки и Турция поведе с 35:31 на почивката. Две минути след подновяването на играта България изравни и за малко излезе напред в резултата, само че до края на третата част туркините още веднъж взеха превес и дръпнаха с 56:48. До края противникът резервира водачеството си и стигна до първия си триумф на шампионата. 

Деница Манолова беше най-полезна с 25 точки и 11 битки, а Моника Борисова приключи с 13 точки, 6 битки и 6 асистенции. 

За Турция с 23 точки и 4 битки се отличи Еслем Гюлер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР