Българският национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години

...
Българският национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години
Коментари Харесай

Баскетболистите до 16 г. ще играят на финал на европейското първенството и си осигуриха място в Дивизия А

Българският народен тим по баскетбол за момчета до 16 години реализира страховит триумф на европейското състезание в Дивизия " В " в Питещ, Румъния, откакто се класира за финала на шампионата, побеждавайки с 67:56 съставът на домакините.

Този триумф подсигурява на баскетболистите на Стойчо Чолаков и място в най-високото равнище - Дивизия " А " за идващия шампионат на Стария континент.

С класирането си за финала пък младите " лъвчета " записаха най-големият триумф за България при подрастващите след златото на дамите до 20 години през 2019-а в Прищина, Косово.

В полуфинала против румънците България срещна сериозна опозиция изключително през първото полувреме, което обаче в последна сметка приключи при 33:28 в наша изгода.

След почивката родните баскетболисти на няколко пъти съумяха да си изградят двуцифрен задатък и макар че домакините не се предадоха до поврат не се стигна и по този начин българите записаха своята шеста поредна победа от началото на шампионата.

Ивайло Скрински бе най-резултатен за триумфа с 15 точки, Даниел Хинков добави 14, с 11 е Михаил Калинов, а 10 има Калоян Балканджиев.

В спор за трофея България ще се изправи против спечелилия от мача сред Грузия и Хърватия, който стартира след броени минути.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР