Българският национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години

...
Българският национален отбор по баскетбол за момчета до 16 години
Коментари Харесай

България U16 с втори пореден успех на европейското по баскетбол за момчета в Румъния

Българският народен тим по баскетбол за момчета до 16 години записа втора поредна победа на европейското състезание в Дивизия " В ", което се организира в Питещ, Румъния.

В среща от втория кръг на група " D " младите " лъвчета " се постановиха със 70:59 над състава на Португалия.

Селекцията, водена от Стойо Чолаков, стартира по-силно срещата и в хода на първата четвърт контролираше протичащото се на паркета, с цел да затвори частта с 20:15. Във вторите 10 минути обаче португалците дадоха отговор на предизвикването и даже съумяха да стигнат до поврат, повеждайки в един миг с 29:25. Последва обаче серия от седем безответни точки за българите и по този начин почивката пристигна при 32:29 в наша изгода.

Второто полувреме още веднъж стартира с по-добра игра на родните баскетболисти, които съумяха да изградят преднина от към десетина точки, която поддържаха до края на срещата, като най-голямата разлика пристигна при 64:50.

Най-резултатен за триумфа на България стана Ивайло Скрински, който наниза 20 точки, а с по 11 приключиха Стефан Касабов, Калоян Колев и Даниел Хинков.

За португалците Аполо Каетано бе над всички с 18 пункта, а с 10 се регистрира Жоао Панзо.

Така, младите " лъвчета " са водачи в подреждането с баланс 2-0 и актив от 4 точки, а в идващия си дуел българските национали до 16 години се изправят против Словакия. Мачът е на следващия ден (6 август) от 13:00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР