Българският национален отбор по баскетбол за младежи до 20 години

...
Българският национален отбор по баскетбол за младежи до 20 години
Коментари Харесай

Младежите по баскетбол спечелиха групата си на Европейското първенство в Грузия

Българският народен тим по баскетбол за младежи до 20 години приключи на първото място в Група С в дивизия В на Европейското състезание, което се организира в Грузия.

В последния си дуел от груповата фаза " лъвчетата " отстъпиха със 72:75 на Ирландия, само че за благополучие, триумфите против Латвия и Унгария в първите две срещи се оказаха задоволителни за момчетата на Георги Младенов за продължение към четвъртфиналите.

Мачът стартира с изявено преимущество за българите, които през първото полувреме напълно преобладаваха на паркета и справедливо се отдръпнаха с 10 точки задатък при 35:25.

Третата четвъртина още веднъж стартира с по-добра игра на родните национали, които усилиха преднината си на 16 точки, само че отсам стартира внезапен спад в играта на българите.

" Лъвчетата " не просто позволиха поврат още до края на частта, а в средата на последната четвърт на собствен ред се оказаха догонващи с 16 точки, а сходна разлика оставяше отбора ни отвън четвъртфиналите.

Все отново в последните минути българите още веднъж откриха ритъма си и понижиха пасива си до едвам три пункта при финалната сирена, което се оказа задоволително за първото място в групата в крайното нареждане.

По този метод в четвъртфиналите България U20 ще играе против втория в класирането от група D, който ще стане явен по-късно през днешния ден.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР