Българският национал Филип Кръстев участва в подкаста на клубния си

...
Българският национал Филип Кръстев участва в подкаста на клубния си
Коментари Харесай

Фуфу Кръстев пред американците: Ситуацията в българския футбол е много тежка

Българският национал Филип Кръстев взе участие в подкаста на клубния си отбор Лос Анджелис ФК Inside LAFC. Полузащитникът приказва по разнородни тематики, в това число от кое място идва прякорът му Фуфу, по какъв начин обича да отпразнува вкараните голове, от кое място знае толкоз добре британски, какви са първите му усещания от ЛА, по какъв начин върви акомодацията в новия отбор и каква музика обича да слуша.

" Няма да ви неистина, че обстановката в българския футбол е доста тежка. За последно играхме на огромно състезание през 2004 - Европейското. Не сме се класирали на никое място оттогава. Смятам, че други страни в Европа се развиват бързо. Имаше страни, които бяха доста под нас, само че в този момент ни настигат и даже ни задминават. Стават по-добри от нас. Трябва да променим нещо в България. Да променим системата, да променим всичко, тъй като има доста гении, само че нещо не се получава и националният тим не е бил добър от доста време. Същото може да се каже и за клубните тимове. Има доста чужденци, които играят в тях. Нивото се повиши през последните години, само че си мисля, че има още доста опция за развиване. Да, Христо Стоичков се свърза с мен ", съобщи Кръстев за националния тим. Той приказва от кое място произлиза прякорът му Фуфу.
 Официално: Илиан Илиев-младши ще играе в гръцкия хайлайф
Официално: Илиан Илиев-младши ще играе в гръцкия хайлайф

Ще играе чартърен в гръцкия Кифизия

" За мен е ОК да ми казвате Фуфу. Много е елементарна историята на това малко име. Идва от моите родители, след като бях доста дребен. Искаха да измислят нещо друго. За моето име има доста разнообразни галени имена. Това не го бях чувал на никое място и родителите ми го измислиха ".

" Обмислял съм да сложа Фуфу на моята тениска, само че не, не, не. Ще наподобява крепко, само че почитам семейството си ".

" Когато вкарам гол, обичам да го ознаменувам от време на време с танц, само че това е моят главен метод да ознаменувам головете (този, който направи при дебютното си попадение - б.р.). Следвам NFL. В България мачовете бяха доста късно, само че съм гледал ", показа Кръстев.

" Нормално е хората в България учат британски, тъй че в случай че отидете там доста хора могат да ви оказват помощ. Английският в днешно време не е толкоз сложен. Езиковата преграда е доста мъчно нещо. Бил съм в страни, в които не приказвам езика и е доста хубаво да разбираш всичко и да можеш да споделяш ".

" Атмосферата тук е страхотна. Има баланс, тъй като хората тук са експерти и работят старателно, само че в това време се забавляват. Обичам това в Лос Анджелис ФК и е ужасно място да съм тук ".

" Когато бях млад, постоянно съм играл като №10 нападателен халф. Винаги съм обичал да дриблирам и да поемам опасности. През последните години бях заставен да играя в по-дефанзивна роля. Промених играта си, само че за мен най-важното е да се развличам, да играя атакуващо, да поемам опасности. Това пробвам, само че желая и да съм ефикасен ", сподели Филип Кръстев.

" Напоследък гледах доста мачове от МЛС. Видях по какъв начин другите тимове играят. Нашият жанр на игра е по-свързан с европейския. Не оставаме пространства, тактическите ни позиции са по-добри от другите тимове. Мисля, че това ни разграничава от другите тимове. Играем като европейски тим ", добави той.

" Искам да бъде себе си, да се приспособявам бързо. Никога не съм имал проблеми в нито един тим. Приятелски надъхан съм. Мисля, че съм положително момче и съм екипен състезател. Лесно ми е тук да се приспособявам и бързо да стана част от състава. Извън терена не съм имал доста време да видя огромна част от града. Развълнуван съм, знам доста за Лос Анджелис, тъй като персонално аз обичам доста неща в Съединени американски щати. Мисля си, че ще имам повече време опозная града. Има българи тук, които могат да ми оказват помощ. Обичам американска музика, рап, поп. По-голямата част от музиката, която чувам, е американска ".
 Разкриха за какво се бави трансфер на Илия Груев
Разкриха за какво се бави трансфер на Илия Груев

Вижте
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР