Българският национал Александър Везенков отново беше в главната роля при

...
Българският национал Александър Везенков отново беше в главната роля при
Коментари Харесай

Страхотен Везенков изстреля Олимпиакос на финал за Купата на Гърция

Българският национал Александър Везенков още веднъж беше в основната роля при успеха на Олимпиакос с 81:65 (22:19, 13:21, 29:10, 17:15) над Панатинайкос на полуфинала в шампионата за Купата на Гърция. Българският национал попадна в стартовата петица за своя отбор и за 32:13 минути на паркета приключи с 22 точки, 10 битки, 4 асистенции, 2 откраднати топки и коефициент на потребно деяние 33. 

На финала Олимпиакос ще се изправи против Перистери, воден от легендата на “червено-белите ” Василис Спанулис. Срещата е на следващия ден от 19:15 часа на о.Крит. По-рано през днешния ден Перистери надви със 77:65 на АЕК в първия полуфинален конфликт.

Иначе успеха изобщо не пристигна елементарно за баскетболистите на Йоргос Барцокас, които до почивката не успяваха да намерят ритъма си и разрешиха на противника да диктува темпото в по-голяма част от времето. След паузата обаче нещата на паркета изглеждаха по напълно различен метод. Символичните домакини се върнаха в играта и напълно преобладаваха в залата в Ираклион, като не разрешиха на безконечния си противник да стигне до поврат.

За Олимпиакос Костас Папаниколау вкара 15 точки, а Айзея Канаан се разписа с 14.

Парис Лий беше най-резултатен за Панатинайкос със 17 точки, а по 13 прибавиха Йоргос Папаянис и Дерик Уилямс. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР