Българският народ ни изпрати в тази зала с една единствена

...
Българският народ ни изпрати в тази зала с една единствена
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Дано съм добра орисница за този парламент

Българският народ ни изпрати в тази зала с една единствена поръка - смяна. Тази смяна, която да ни извади от дъното на всички ранглисти.

Това съобщи при откриването на 45-ия парламент Мика Зайкова от " ИТН ". Тя напомни, че България, която е била на 5-то място по качество на образованието, в този момент се е сринала до 88 място. Това за позор за хилядолетната ни просвета.

Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно заседание. Дано да съм добра орисница, означи Мика Зайкова.

Заседанието ще се предава директно по Българска национална телевизия и по БНР, тъй че апелирам за усмивки и за наслада. Нека народът да види, че народните представители в 45 Народно събрание са хора с положително въодушевление и имат комизъм, съобщи Мика Зайкова при започване на първото съвещание на новия парламент.

Ние сме в подстъпите на икономическа рецесия, само че България може да бъде усложнена и със обществена такавa, уточни Зайкова.

Независимо от политическите разлики, имаме единствена цел - просперитета на България и нейното почтено място в европейското семейство, сподели тя.

България е предходна през сложни инциденти и съдбовни борби, само че постоянно е възкръсвала, тъй като нашият народ е намирал верния път към възкресението, сподели Зайкова. И в този момент България се намира в сложна обстановка - в пандемията, която може да бъде усложнена и с една обществена рецесия, добави тя.

Нашият народ доста пъти ни е казвал къде бъркаме - дали на митинг, дали в референдум, дали на избори. На 4 април ни изпрати в тази зала с една единствена поръка - смяна. Тази смяна, която ще ни извади от всички последни места в Европейски Съюз, съобщи Мика Зайкова.

Искам да забележим в очите на българите щастието от това да не сме най-бедни, да не живеем най-кратко и за жалост да не сме най-безпростветни, което е позор и срам, прикани тя.

Мисля, че имаме една единствена цел - а това е просперитетът на България и нейното почтено място в европейското семейство. Нашите предшественици са ни дали формулата и тя е изписана на фасадата на тази постройка - " Съединението прави силата ", приключи Мика Зайкова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР