Българският народ незаслужено е поставен в списъка на неприятелските държави

...
Българският народ незаслужено е поставен в списъка на неприятелските държави
Коментари Харесай

Румен Петков пред Митрофанова: Българският народ незаслужено е в списъка на Русия с неприятелски държави

Българският народ несправедливо е подложен в листата на неприятелските страни на Руската федерация. Тази позиция е изразил ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков на среща с посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова, излиза наяве от прессъобщение на партията.

Петков е честитил на дипломата 8 март, с пожеланието за мир и благополучие на всички дами по света.

В рамките на срещата водачът на АБВ акцентира, че връзките сред нашите две страни имат богата и славна история, само че пред тях стои и огромно бъдеще. В този смисъл слагането на България в отрицателния лист не дава отговор на настроенията в страната, се показва в информацията.

В отговор на гледище от Петков за гаранции за непрекъснато качествено обслужване на АЕЦ „ Козлодуй “, включително и евентуална нужда от аварийни елементи, той получи уверението от Митрофанова, че Русия прави всичко допустимо за регулярни доставки. Положителен бе отговорът от дипломата и за регулярни доставки на газ за страната ни.

По време на диалога ръководителят на АБВ изрази кардиналната позиция на партията за това, че глобите против Русия всъщност са нездравословни и насаждането на схващане, че те могат да доведат до решение на проблеми, е безусловно несъстоятелно. " Затварянето на въздушното ни пространство, да вземем за пример, сътвори големи компликации, в това число и финансови, на 3500 съветски туристи, да се върнат в страната си ", изясни Петков. В същото време той приветства хода на българското Министерство на туризма да се подсигурява достъп на един съветски аероплан, въпреки, че той прибра стеснен брой туристи.

" А измежду най-уродливите способи за нанасяне на щета върху човечеството са наложените наказания на изявени съветски спортни и културни дейци ", разяснява ръководителят на АБВ и акцентира нуждата от общи дейности за разширение на културния и състезателен продан сред двете страни.

Петков бе безапелационен също, че българското държавно управление не е разрешавало експорт на оръжие за Украйна. Преди месец още той сложи въпроса за неконтролирано зарязаното от Съединени американски щати оръжие в Афганистан, само че и за други вероятни купувачи. " Упрекът по никакъв метод не може да бъде насочен към българското държавно управление ", акцентира ръководителят на АБВ.

В срещата си с Елеонора Митрофанова Румен Петков настоя за справедлива институционално информация по новината от Русия за настояща военно-биологична стратегия в Украйна, финансирана от Съединените щати, по която са създавани биологични оръжия. " Това е въпрос, който мощно безпокои българското общество, а би трябвало да безпокои Европа, като цяло, тъй като визира сигурността на жителите и може да има надалеч по-сериозни последствия от COVID-19 ", сподели Румен Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР