Българският малък и среден бизнес се ориентира все по-бързо и

...
Българският малък и среден бизнес се ориентира все по-бързо и
Коментари Харесай

7-кратен ръст на превозените български стоки в Amazon


Българският дребен и междинен бизнес се ориентира все по-бързо и съответно в ерата на онлайн търговията и е подготвен да излезе на нови пазари, съобщи Веселин Стоянов
(снимка: Нели Томова / предоставена от Transpress)

Все повече български компании търгуват през световната платформа на Amazon. Над седем пъти са се нараснали превозените артикули за ноември по отношение на януари 2020 година , по данни на лицензирания снабдител Transpress.

Броят на изпращачите у нас се е нараснал съразмерно на пратките, демонстрират още данните на транспортно-логистичната компания. През 2020 година максимален е размерът на доставените от България автомобилни аксесоари, което съставлява към половината от всички колета. На второ място се подреждат мебелите, следвани от персонални аксесоари и хранителни добавки. През световната платформа сполучливо се търгуват и трайни био храни.
още по тематиката
„ Нямаме рекламация това да са напълно представителни данни, само че за нас наклонността е  безапелационна и позитивна. Българският дребен и междинен бизнес се ориентира все по-бързо и съответно в ерата на онлайн търговията и е подготвен да излезе на нови пазари ”, разяснява Веселин Стоянов, създател и шеф на Transpress.

Тази позитивната наклонност е едно от доказателствата, че онлайн търговията ще е главен фактор и за развиването на транспортния отрасъл през идващите години, Куриерските колета се усилват, защото от ден на ден хора пазарят в интернет и минават към домакински офис, добави Стоянов.

Наблюдава се също растеж при складовите услуги, който е обвързван с динамичната среда по време на COVID-19 рецесията и потребностите на бизнеса от внезапно понижаване или увеличение на употребените пространства.

„ Аутсорсването на складовите услуги безусловно избави бизнеса на наши клиенти в тези предизвикателни времена. Гъвкавостта и опцията да заплащат единствено това, което употребяват, е голямо преимущество, което ще бъде все по-значимо и желано в бъдеще. Такава от години е наклонност на Запад, време е да пристигна и у нас ”, сподели Веселин Стоянов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР