Българският лекарски съюз се събра на извънреден събор, за да

...
Българският лекарски съюз се събра на извънреден събор, за да
Коментари Харесай

БЛС и Касата договориха повече направления за изследвания и прегледи догодина

Българският лекарски съюз се събра на ексклузивен събор, с цел да реши дали да подпишеанекса към Националния рамков контракт, който ще важи през идната година. Здравната каса и управлението на Лекарския съюз са договорили нарастване на направленията за проучвания и обзор при експерт.
Очаква се бюджетите на лечебните заведения да се усилят с към 5%. Предвижда се също наложителен видеоконтрол в инвазивните кардиологии в страната, оповестява Българска национална телевизия. Предложено е и понижение на цените на клиничните пътеки за високотехнологично лъчелечение.
"Там има предложение за понижение. През идната седмица, до момента в който тече полемиката по разискването по сегашния анекс, се надяваме да реализираме по-добри параметри. С помощта на сдруженията по лъчелечение и сдруженията, които се занимават с това. Категорично няма заплаха за пациентите, че процедурите ще се заплащат на численост. При всички положения би трябвало да уточняваме цената за брой емисия. Това е по-добрият вид, тъй като точната емисия е значима за пациента ", съобщи ръководителят на съсловната организация доктор Иван Маджаров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР