Българският лекарски съюз (БЛС) ще съдейства за заведеждането на колективни

...
Българският лекарски съюз (БЛС) ще съдейства за заведеждането на колективни
Коментари Харесай

БЛС помага за завеждане на колективни искове за хаоса с е-направленията

Българският лекарски съюз (БЛС) ще спомага за заведеждането на групови искове от името на лечебните заведения за извънболнична здравна помощ против фирмите, които не са изготвили в период програмните си артикули. Това оповестиха от съсловната организация по отношение на проблемите при издаването на електронни посоки.

" Причината: създалият се безпорядък в системата, невъзможността сътрудниците, работещи в ПИМП и СИМП да извършват своите отговорности след 1 юни 2022 година поради изцяло блокирана работа с обособените софтуерни стратегии ", изясняват от БЛС.

За Българския лекарски съюз е неприемливо дни наред жители да не могат да получат нужните им посоки за прегледи и проучвания, а лекарите да бъдат подложени на спомагателен стрес и да понасят всички негативи от създалата се обстановка.
 Сербезова дава период до 6 май и плаши със съд саботиралите е-здравеопазването
Сербезова дава период до 6 май и плаши със съд саботиралите е-здравеопазването

Здравният министър желае пояснение от разработчиците до понеделник

БЛС упорства да бъдат направени нужните инспекции и да се откри кои компании не са изготвили в период програмните си артикули. " Настояваме още и за въвеждането на непоколебим лицензионен режим с ясно написани отговорности за всички компании, които създават медицински програмен продукт ", акцентират от съсловната организация.

Българският лекарски съюз предлага на всички наранени от казуса медици да изпращат сигнали за компаниите, които не са изготвили в период програмните си артикули, до адрес на централата им на бул. " Акад. Иван Гешов " 15 в София или на e-mail: [email protected].

Сигналите ще бъдат включени в груповите искове, като съсловната организация ще спомага за завеждането им.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР